Χατζηδάκης Project Manager

Με την τοποθέτηση Project Manager για τις εκκρεμείς συντάξεις ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκινά την επιχείρηση επίλυσης ενός από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, μετά την σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ο Project Manager θα τοποθετηθεί την επόμενη εβδομάδα και θα συνεργαστεί με την διοίκηση του ΕΦΚΑ.

“Για μένα το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως η νέα ΔΕΗ σε αυτό το Υπουργείο”,  δήλωσε ο  Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό.

Το μείζον πρόβλημα της καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων ήταν ανάμεσα στα βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την σημερινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εκκρεμείς συντάξεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φθάσει στις 330.000 και έχουν εξελιχθεί σε κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ενημέρωσε επίσης τον πρωθυπουργό για τα δύο μεγάλα νομοσχέδια που  καταρτίζονται στο υπουργείο και αφορούν νέες ρυθμίσεις για την αγορά εργασίας και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις επικουρικές συντάξεις.

Πηγή: economico.gr