Κοτανίδου Ιερώνυμος

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική», δήλωσε η δευθύντρια της ΜΕΘ του “Ευαγγελισμού” Αναστασία Κοτανίδου αναφερόμενη στην θεραπεία που έλαβε για τον κορονοϊό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Χθες, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη είχε δηλώσει πως ο αρχιεπίσκοπος έλαβε θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, όπως εκείνη που είχε χορηγηθεί στον Ντόναλντ Τραμπ.

“Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει», πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

Η ίδια είπε ότι πιθανότατα ο αρχιεπίσκοπος θα βγει αύριο από το νοσοκομείο ενώ, σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν, «η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά».

Χάρης Κονιδάρης: Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για κάθε ασθενή

«Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο χορηγήθηκε και χορηγείται η ενδεδειγμένη θεραπεία που ακολουθείται για τους προσβληθέντες από κορωνοϊό ασθενείς αυτής της ηλικίας με το αυτό ιστορικό.

Και στην περίπτωσή του, δηλαδή, εφαρμόσθηκαν και εφαρμόζονται τα αυτά πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα από COVID-19, ο οποίος ανήκει στην αυτή κατηγορία ασθενών», δήλωσε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

«Ούτως ή άλλως”, πρόσθεσε, “ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει “εξειδικευμένης” ή “προνομιακής” μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του.

Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει. Γιατί αυτό πιστεύει.

Γιατί ο ίδιος πρωτίστως θεωρεί ότι η υγεία του και η ζωή του έχουν την αυτή αξία και την αυτή βαρύτητα με την υγεία και με τη ζωή του κάθε συνανθρώπου μας. Πλην, όμως, το ράσο που φέρει τον καθιστά, προφανώς, όπως άλλωστε και κάθε κληρικό στην πατρίδα μας, πιο βολικό και πιο εύκολο στόχο για τους ολίγους, πλην όμως ποικίλους ελεύθερους σκοπευτές…».

Πηγή: economico.gr