Βλαντιμίρ Πούτιν

Εκλείπει η βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία την τρέχουσα περίοδο, όπως διεμήνυσε σήμερα το Κρεμλίνο, επισημαίνοντας πως το ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε το Κίεβο είναι παράλογο, καθώς αποκλείει τη Ρωσία.

“Θεωρούμε πραγματικά πως το θέμα των διαπραγματεύσεων δεν είναι επίκαιρο αυτή τη στιγμή”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. Όπως είπε, η Βρετανία “βύθισε” τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική συμφωνία το 2022 με το να ασκήσει πίεση στο Κίεβο να αρνηθεί ένα προσχέδιο συμφωνίας λίγο αφότου η Ρωσία έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία.

“Έπειτα από αυτό, δεν υπήρξαν προαπαιτούμενα για διαπραγματεύσεις – και υπήρχαν ακόμη λιγότερα προαπαιτούμενα αφότου η Ουκρανία στην πραγματικότητα απαγόρευσε νομικά οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική πλευρά”, ξεκαθάρισε ο κ.Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέγραψε διάταγμα τον Οκτώβριο του 2022, αναγγέλλοντας επίσημα πως η προοπτική οποιονδήποτε συνομιλιών της Ουκρανίας με το Ρώο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι “αδύνατη” αφότου η Ρωσία ανακοίνωσε πως προσήρτησε τέσσερις περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον κ.Πεσκόφ, το ειρηνευτικό σχέδιο του κ.Ζελένσκι, γνωστό ως “ειρηνευτική φόρμουλα” του Ουκρανού προέδρου, είναι ελαττωματικό επειδή επιδιώκει την επίτευξη ειρήνης χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας. “Για να πούμε το λιγότερο, αυτή είναι μια παράλογη διαδικασία”, όπως τόνισε.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου αποτελείται από 10 σημεία και καλεί για αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων, παύση των εχθροπραξιών και αποκατάσταση των επίσημων συνόρων της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr