Επίσημη παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ δια στόματος Πεσκόφ

“Δεν νομίζω πως δεν υφίστανται εναλλακτικές λύσεις για την παράκαμψη των κυρώσεων. Υφίστανται και θα τις εφαρμόσουμε.” Με αυτόν τον κυνικό τρόπο απήντησε το Κρεμλίνο δια στόματος του εκπροσώπου του, Ντιμίτρι Πεσκόφ, στην επιβολή 12ου γύρου οικονομικών κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, ως αντίμετρο στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον κ.Πεσκόφ, “Στο σύνολό του, ο 12ος γύρος κυρώσεων [της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας] δείχνει, μάλλον, ότι οι τομείς στους οποίους μπορούν να επιβληθούν κυρώσεις, εξαντλούνται”.

Ο 12ος γύρος κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την απαγόρευση από τον ερχόμενο μήνα, εισαγωγής Ρωσικών διαμαντιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φυσικών και συνθετικών, αλλά και σε κοσμήματα. Επίσης, από τον Σεπτέμβριο 2024 θα απαγορεύεται και η εισαγωγή Ρωσικών διαμαντιών που έχουν κοπεί-επεξεργαστεί σε άλλες χώρες. Οι πωλήσεις διαμαντιών αποφέρουν στη Ρωσία ετησίως 4 έως 5 δισ. Δολάρια ΗΠΑ.

Όμως, ο κ.Πεσκόφ είπε πως η σχετική απαγόρευση ήταν “προβλέψιμη” και υποσχέθηκε πως η Μόσχα θα βρει τρόπο να περιορίσει την εφαρμογή της στην πράξη.

Στο 12ο πακέτο κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας προστίθενται ακόμα 29 Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον κατάλογο των εταιρειών οι οποίες απαγορεύεται να εξάγουν προϊόντα στη Ρωσία που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται από τη στρατιωτική της βιομηχανία για την παραγωγή οπλικών συστημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr