Ιερά Σύνοδος

Κρίσιμη είναι η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στους κόλπους της Εκκλησίας το κλίμα είναι εκρηκτικό με πολλούς ιεράρχες να απειλούν ακόμα και με αντάρτικο, αν δεν αλλάξει το πλαίσιο που έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Ιερώνυμο ότι η τελευταία εισήγηση των ειδικών είναι ένας πιστός ανά 15 τ.μ. με ανώτατο όριο τους 25 πιστούς και τους 50 για μητροπολιτικόυς ναού.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ακόμα τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει, καλώντας την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες οι φωνές για μείωση των περιοριστικών μέτρων πληθαίνουν, με μητροπολίτες να προτείνουν το άνοιγμα των εκκλησιών από την ερχόμενη Δευτέρα έως και τις 6 Ιανουαρίου για ατομική προσευχή και για μια ακόμη λειτουργία, κατά την Πρωτοχρονιά. Αγκάθι παραμένει ο αριθμός των πιστών με μητροπολίτες να εμφανίζονται να ζητούν να αυξηθούν, αντί των 9 πιστών που έχει προτείνει η πολιτεία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Εκκλησίας είναι ο αριθμός των πιστών να βρίσκεται σε αναλογία με τα τετραγωνικά μέτρα του εκάστοτε ναού και ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή των ειδικών

Πηγή: economico.gr