ΕΛΛΑΚΤΩΡ Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η επιτροπή ανταγωνισμού , εξελίσσεται σε καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση της μάχης που αφορά τον μετοχικό έλεγχο και την διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Οι επιθετικές κινήσεις της ολλανδικής Reggenborgh που διοικεί την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι αποδεδειγμένα στενές σχέσεις με την ΓΕΚ των «εκλεκτών» των Ολλανδών και για την Ελλάκτωρ κ.κ. Μυλωνογιάννη και Ξενόφο καθώς και ο ρόλος του εργολάβου κ. Τουμπούρου, είναι στοιχεία που δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Η επιτροπή ανταγωνισμού αναμένει αυτήν την ώρα την τοποθέτηση του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα , προκειμένου να καθορίσει τις κινήσεις της εν όψει της γενικής συνέλευσης της προσεχούς Τετάρτης. Η εικόνα πάντως , ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια απόπειρα ελέγχου του κατασκευαστικού κλαδου από συγκεκριμένα συμφέροντα προβληματίζει έντονα και μέλη της κυβέρνησης καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος οι πρόσφυγες που θα υπάρξουν εάν οι Ολλανδοί επικρατήσουν , να «παγώσουν» κάθε κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα .

Ετοιμοι για προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Πολλοί κατασκευαστικοί όμιλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό είναι έτοιμοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη σε περίπτωση που υπάρξει υπερσυγκέντρωση , δημιουργία καρτέλ και απόλυτος έλεγχος της αγοράς, γεγονός που πιθανώς να δημιουργήσει καθυστερήσεις ακόμη και στην ροη των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα.

Οι διαβεβαιώσεις στελεχών της ΓΕΚ ότι τίποτε δεν πρόκειται να συμβεί , δεν πείθουν πολιτικούς , τραπεζίτες και μετόχους της Ελλάκτωρ. Οι τελευταίοι μάλιστα δεν πείστηκαν ούτε από τις γενικόλογες αναφορές της Reggenborgh για το μέλλον της Ελλάκτωρ καθώς δεν διαψεύσθηκε το σενάριο περί λουκέτων σε θυγατρικές , απολύσεις και σαφή περιορισμό των δραστηριοτήτων της εταιρείας, σε περίπτωση που οι Ολλανδοί επικρατήσουν .

Πηγή: economico.gr