Αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών αποτελεί η εξάρθρωση από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, με πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες, που δρούσε στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες (Καθημερινή), ενήμερος για την υπόθεση και την πορεία των ερευνών ήταν από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τα γραφεία της υπηρεσίας στη Λεωφόρο Κηφισίας και ενημερώθηκε για τα ευρήματα της έρευνας επί 2,5 περίπου ώρες.

Οι συλλήψεις 

Έως τώρα έχουν συλληφθεί δέκα αστυνομικοί. Ένας αξιωματικός, ο διοικητής τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική και οκτώ χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, καθώς και ένας πολιτικός υπάλληλος.

Στο γραφείο του, ο διοικητής φέρεται να είχε 320.000 ευρώ μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Όταν του είπαν να το ανοίξουν έκανε πως δεν ήξερε τον κωδικό και αναγκάστηκαν να το ανοίξουν με τρόχο. Υποστήριξε πως είναι του… θείου του και τα είχε εκεί για προστασία.

Από την έως τώρα έρευνα, έχει προκύψει ότι εξέδωσαν εκατοντάδες πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες.
Το πιο ανησυχητικό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι στην υπόθεση υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής δεκάδων ακόμα αστυνομικών, που δεν έχουν συλληφθεί, αλλά αναμένεται να κατηγορηθούν στη φάση της κυρίας ανάκρισης.

Η έρευνα, εξάλλου, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι συλληφθέντες αστυνομικοί υπηρετούν στα Τμήματα Ασφάλειας και Γραφεία Διαβατηρίων σε Ασπρόπυργο, Καλλιθέα, Ομόνοια, Γλυφάδα αλλά και σε ένα τμήμα της Βοιωτίας.

Στα σπίτια των συλληφθέντων αστυνομικών έχουν βρεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Δήλωση για την υπόθεση θα κάνει αργότερα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr