Είναι μια ανεξάρτητη ματιά για το τι συνέβη στο μαρτυρικό νησί σε 4 επεισίδια. Εξετάζει όλες τις πλευρές του δράματος. Ήδη εκατοντάδες χιλιάδες  έχουν παρακολουθήσει σε όλο τον κόσμο αυτή τη σειρά. Αξίζει να τη δείτε.

Στον πρόλογό του ο Johnny Harris αναφέρει:

“Φρόντισα πολύ να πω αυτή την ιστορία. Υπάρχει τόσος πόνος τυλιγμένος μέσα της. Και σε αυτό το επεισόδιο θα μπορούσα να πω μόνο ένα μικρό κομμάτι από τη σύγχρονη έκδοση του διαιρεμένου νησιού της Κύπρου.

Αλλά για αυτό είναι οι σειρές! υπάρχουν τρία ακόμη επεισόδια σε αυτή τη σειρά και το επόμενο θα ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς φαίνεται όλο αυτό σήμερα. Πώς είναι να ζεις σε ένα διαιρεμένο νησί.

Το επεισόδιο 3 θα μπει στη συνέχεια στα βόρεια του νησιού, μιλώντας με Τουρκοκύπριους και ακούγοντας την ιστορία τους. Το επεισόδιο 4 δεν είναι τόσο σοβαρό. Πρόκειται για γαϊδούρια. Δεν υπάρχει περίπτωση να πω όλες τις ιστορίες και αν είστε από αυτό το νησί, πιθανότατα έχετε μια έκδοση αυτών των ιστοριών που δεν ταιριάζει με αυτά που έχω πει εδώ. Παρακαλώ απλά εμπιστευτείτε ότι προσπάθησα για το καλύτερο”.

Πηγή: economico.gr