Μητσοτάκης Μπουρλά

Επένδυση σταθμό για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, κατά την τελετή εγκαινίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της καινοτομίας και τόνισε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Pfizer τη Θεσσαλονίκη είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης.

Πρόκειται για επένδυση σταθμό

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τον Άλμπερτ Μπουρλά, που όπως είπε διέπρεψε στο εξωτερικό. Χαρακτήρισε την επένδυση της Pfizer σταθμό για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Pfizer τη Θεσσαλονίκη είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης και σημείωσε ότι νέοι επιστήμονες επιστρέφουν στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το ανθρώπινο δυναμικό θα κάνει πράξη το επόμενο βήμα της χώρας και συμπλήρωσε ότι η Θεσσαλονίκη γίνεται εξωστρεφής.

«Τα συνολικά βήματα που γίνονται στην καινοτομία αφήνει ευρύτερο αποτύπωμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει την καινοτομία με ένα πλέγμα μέτρων.

Καλοπληρωμένες θέσεις αλλά και ποιότητα εργασίας 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι χώροι των εγκαταστάσεων που εγκαινιάζει η Pfizer έρχεται από το μέλλον και συμπλήρωσε ότι δεν μιλάμε απλά για καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας αλλά και για ποιότητα εργασίας.

“Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ», είπε και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%. Στην Θεσσαλονίκη δε θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνησή μας προωθεί την καινοτομία και το ψηφιακό μετασχηματισμό

Στα δύο κέντρα της Pfizer, εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό θα απασχοληθούν περισσότερο από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

«Ένας από τους λόγους που επιλέξατε την Θεσσαλονίκη για την επένδυση είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης», σημείωσε ο πρωθυπουργό αναφέροντας την αποστροφή του Μπουρλά για το 15% των εργαζομένων που επέστρεψαν στην Ελλάδα για να εργαστούν.

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως με αυτές τις επενδύσεις η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της εξωστρέφειας κάνοντας δε αναφορά στα οικονομικά οφέλη για την χώρα και την πόλη.

Αναφερόμενος στον Άλμπερτ Μπουρλά, ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη οφείλει να τον τιμήσει μέσω μεγαλύτερης συμμετοχής στον εμβολιασμό, τονίζοντας ότι είναι δράμα να έχουμε σήμερα 20,30 ή και 40 νεκρούς από τον κοροναϊό ενώ υπάρχει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr