πρόγραμμα Share Option

Ψήφο εμπιστοσύνης τόσο στη Viva Wallet όσο και συνολικά στην Ελλάδα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την επένδυση της JP Morgan.

Κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Viva Wallet, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας, που γεννά αισιοδοξία ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας.

Ειδική αναφορά έκανε στη νομοθεσία για τα Stock Οptions, που όπως είπε έχει ως αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία και στη χώρα

«Να σας πω συγχαρητήρια για την πάρα πολύ σημαντική επιτυχία της εταιρείας να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός τραπεζικού κολοσσού, όπως είναι η JP Morgan.

Θεωρώ πολύ σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρία, αλλά συνολικά και στις δυνατότητες της χώρας αυτήν την επένδυση. Xαίρομαι ιδιαίτερα όταν καινοτόμες ελληνικές εταιρείες μπορούν και διακρίνονται σε επίπεδο αποτιμήσεων.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στις θαυμάσιες παραλίες της, αλλά υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό στον τομέα της τεχνολογίας, που μας κάνει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία θα αποτελεί ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της Viva Wallet κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η υπεραξία που δημιουργείται, διοχετεύεται σε όλους τους εργαζόμενους 

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για το γεγονός ότι η νομοθεσία για τα Stock Οptions που είναι δικό μας δημιούργημα εφαρμόζεται στην πράξη, με αποτέλεσμα η υπεραξία η οποία δημιουργείται να διαχέεται σε όλους τους εργαζόμενους.

Για μένα αυτό είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης των επιχειρήσεων. Αυτός ο συμμετοχικός -ας το πούμε- καπιταλισμός γύρω από τις Start Up είναι το μοντέλο του μέλλοντος. Είναι αυτό το οποίο τελικά συνδέει την επιτυχία της εταιρείας με την ευημερία του εργαζόμενου.

Και νομίζω αυτό το οποίο βλέπουμε εδώ το βλέπουμε και σε πολλές ελληνικές Start Up. Μία άλλη κουλτούρα δουλειάς συλλογικής, ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον, ξαναγράφουμε ουσιαστικά και τους κανόνες των εργασιακών σχέσεων προς το καλύτερο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα 

Από την πλευρά του ο CEO & Co Founder της Viva Wallet, Χάρης Καρώνης, υπογράμμισε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση έχει συνδυαστεί μαζί με μια κίνηση που έγινε ουσιαστικά να ωριμάσει το πρόγραμμα, το Share Option plan, που έχουμε στους υπαλλήλους της εταιρείας και αυτό χάρη σ’ ένα νόμο που έχει γίνει από την κυβέρνηση. Έχει νομίζω πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα και θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε γι’ αυτό».

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το ευρύτερο πλέγμα πολιτικών υπέρ της εργασίας και της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων, που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Η σημασία κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών 

«Δεν είναι μόνο τα stock options, καταργήσαμε, το ξέρετε καλά, την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές, άρα κάναμε την φορολόγηση της εργασίας πολύ πιο χαμηλή διότι και αυτό παίζει ένα ρόλο διότι τελικά αυτό το οποίο σας ενδιαφέρει δεν είναι οι απολαβές προ φόρων είναι τι μένει τελικά μετά από φόρους.

Άρα, καταργώντας την εισφορά αλληλεγγύης και μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές βοηθάμε εργαζόμενους να έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα που είναι και ουσιαστικά η βασική άμυνα που έχουμε απέναντι και στις πληθωριστικές πιέσεις», τόνισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις μεγάλες αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Νομίζω ότι αυτό το οποίο έχει γίνει στο ψηφιακό κράτος είναι κάτι το οποίο μας πιστώνεται ως μια μεγάλη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συναλλασσόμαστε ως πολίτες και ως επιχειρήσεις με το κράτος».

Η απόφαση για εξαγορά του 48,5% της Viva Wallet

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού έρχεται περίπου μια εβδομάδα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase, Τζέιμι ντίμον, στο Μέγαρο Μαξίμου, και αφότου η JPMorgan ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 48,5% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet, σε μια κίνηση που αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την J.P. Morgan Payments, η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet είναι μία σύμπραξη που συνάδει με την οικονομική δραστηριότητά της – η οποία συνδυάζει υπηρεσίες για τα λογιστήρια επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση του εμπορίου, δυνατότητες με κάρτες και εμπορικές υπηρεσίες – για να προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία πληρωμών σε πελάτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Τα οφέλη για τους εργαζομένους από το πρόγραμμα Share Option της Viva Wallet

Η Viva Wallet δημιούργησε ένα φιλόδοξο Share Option Plan το 2018, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού, καθιστώντας τους παράλληλα «intrapreneurs».

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έχει ως στόχο να ανταμείψει τους ανθρώπους της που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 10 ή και 20 χρόνια) εργάζονται στην εταιρεία. Μέσω του προγράμματος share option (πρόγραμμα παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών), η Viva Wallet έχει διανείμει 35.000 μετοχές σε 200 άτομα.

Οι επιλογές αυτές θα κατοχυρωθούν ως μετοχές κατά το κλείσιμο της συναλλαγής Viva Wallet – JPMorgan και θα αγοραστούν από τις εταιρείες συμμετοχών (WeRealize και JPMorgan) σε συμφωνημένη τιμή συναλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr