Μητσοτάκης Μαριούπολη

Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρέμεινε στη βομβαρδιζόμενη πόλη, σε εξαιρετικά δύσκολες κι επικίνδυνες συνθήκες υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη για την πραγματικά υποδειγματική συμπεριφορά του μέσα στην κόλαση της Μαριούπολης καθώς όπως είπε «χειρίστηκε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με υπευθυνότητα, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα, αλλά και με την απαραίτητη συναισθηματική ενσυναίσθηση».

Η αρχή του τέλους για τη δική μας έξοδο από την πόλη 

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «τηλεφώνημα που κάνατε στον Ουκρανό Πρόεδρο έθεσε σε κίνηση μία διαδικασία η οποία ήταν «η αρχή του τέλους» για τη δική μας έξοδο από την πόλη».

Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μαριούπολη και η κοινότητα ελληνικής καταγωγής που βρίσκεται στην περιοχή, ενώ ο Γενικός Πρόξενος αναφέρθηκε στα βιώματά του στην κατεστραμμένη πόλη.

Συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός για την ελληνική συνεισφορά στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης μετά τη λήξη του πολέμου και για την ενίσχυση της ομογένειας. Σημειώνεται ότι ήδη άρχισε να επαναλειτουργεί το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Οδησσό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr