Πολλαπλά μηνύματα ενόψει των νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου, έστειλε μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο MEGA, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ζήτησε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση, επανέλαβε με νόημα ότι οι κάλπες θα είναι άδειες στις 25 Ιουνίου ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

«Πιστεύω πως από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το εκλογικό αποτέλεσμα, το μήνυμα που ήθελα κι εγώ ο ίδιος να στείλω, είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει να εργαζόμαστε ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πρωτόγνωρο στα χρόνια της μεταπολίτευσης και μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη ημέρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι πολίτες μας έδωσαν ισχυρή εντολή στις κάλπες. Εάν δεν υπήρχε ο σκόπελος της απλής αναλογικής σήμερα θα είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση» είπε.

«Δεν κρύβω αυτά που θέλω να κάνω. Εάν οι πολίτες πιστεύουν ότι θέλουν να μας εμπιστευτούν και να τα κάνω πράξη, ζητώ ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του σε περίπτωση που οι πολίτες τον εμπιστευτούν και πάλι για τη διακυβέρνηση της χώρας, εξαπέλυσε πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ αναφέρθηκε και στον «πόλεμο» που είναι σε εξέλιξη στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Οι πολιτικό μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα»

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι έγινε την περασμένη Κυριακή. Εξακολουθούν και παρουσιάζουν την εικόνα μίας Ελλάδας που δεν υπάρχει, μία κατεστραμμένη μαύρη χώρα και την εικόνα μίας ΝΔ που υπάρχει μόνο στο φαντασιακό τους. Ένας κίνδυνος που υπάρχει σε αυτή την προεκλογική περίοδο είναι ότι θα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσουμε μία σωρεία fake news από την αντιπολίτευση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και στη συνολική στάση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την προεκλογική περίοδο.

«Το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι δικό του θέμα. Βλέπω στο ΠΑΣΟΚ ένα λόγο που μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης – εάν δεν τον άκουγα και διάβαζα μόνο αυτά που έλεγε – θα πίστευα ότι κοπιάρει τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη είπε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνος που έκοψε πρώτος κάθε γέφυρα επικοινωνίας.

«Δεν έκοψα εγώ γέφυρες με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου και με τη ΝΔ» είπε για να προσθέσει.

«Ο ίδιος είπε ότι δεν με θέλει με τίποτα για πρωθυπουργό και ότι ακόμη και 149 βουλευτές να έχει η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αντιστρέφω τη δήλωση του κου Ανδρουλάκη και λέω στους πολίτες:

«θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερή κυβέρνηση; Στις κάλπες – εάν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες – μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα κι αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ», είπε.

Για τον πόλεμο στην Κεντροαριστερά

Αναφορικά με τον «πόλεμο» στο χώρο της Κεντροαριστεράς και για το ποιος θα κυριαρχήσει στο χώρο την επομένη των εκλογών,  είπε ότι δεν τον αφορά.

«Εγώ θέλω σε όσους δεν μας ψήφισαν να τους εξηγήσω και πάλι τι θέλουμε να κάνουμε. Πιστεύω ότι δεν ακούστηκε επαρκώς το πρόγραμμά μας. Να τους εξηγήσω γιατί μπορούν να εμπιστευτούν τη ΝΔ» τόνισε δείχνοντας ότι όλα όσα εξελίσσονται σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ είναι κάτι που δεν αφορά την τακτική της ΝΔ η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο όπως έχει πει πολλές φορές ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Να προκύψει δηλαδή, μία αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

Πηγή: economico.gr