Ακομά πιο αυστηρούς όρους για τους ανεμβολίαστους πολίτες φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση, ενώπιον της απειλής του νέου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού.

Επιλογή και εργαλείο που βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης χαρακτήρισε την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι αποφάσεις

Εξήγησε ότι οι όποιες αποφάσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας θα ληφθούν με βάση τα στοιχεία για τα ποσοστά εμβολιασμών στις ειδικότητες, τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού αλλά προφανώς και τις δυνατότητες που υπάρχουν να ελεγχθούν οι συνέπειες για όσους δεν εμβολιαστούν. Στο ερώτημα εάν θα επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους ένστολους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι στη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι φρόνιμο να διασπείρεται σύγχυση και φημολογία που δημιουργούν αντιπαραθέσεις και κριτική πριν ακόμη ληφθεί κάποιο μέτρο.

Ρυθμός εμβολιασμού

Ο κ. Οικονόμου τόνισε στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού εξηγώντας στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και το μόνο εργαλείο για να χτιστεί τείχος ανοσίας. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί πάνω από 6 εκατ. πολίτες ενώ μετά την κάμψη που παρατηρήθηκε το καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση του ρυθμού εμβολιασμών. Ανέφερε ότι από τις 16 Αυγούστου και μετά, έχουν κλειστεί 163.000 νέα ραντεβού εκ των οποίων τα 7.000 αφορούν υγειονομικούς.

Τα μέτρα

Σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους που τίθενται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος είναι να προστατετούν με διαφορετικό τρόπο εμβολιασμένοι και μη. Θύμισε ότι ο ασφαλής και δωρεάν εμβολιασμός είναι διαθέσιμος για όλους και πρόσθεσε ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να συνεχιστεί η τακτική των οριζόντιων περιορισμών από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας υψώνει ασπίδα προστασίας στον ιό μέσω του εμβολιασμού.

Περί εκκλησίων

Στο ερώτημα γιατί δεν εφαρμόζονται οι περιορισμοί πρόσβασης ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι στους χώρους τους εστίασης, στα εστιατόρια και τα μπαρ δεν μπορείς να φας και να πιείς με μάσκα συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο προστατευτικό μέτρο. Επεσήμανε επίσης ότι σε χώρους όπως τα θέατρα και τους κινηματογράφους προβλέπεται είσοδος μη εμβολιασμένων με τεστ 48 ωρών, ενώ και στις εκκλησίες υπάρχουν περιορισμοί στα άτομα που μπορούν να εισέρχονται αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr