Εις αναζήτηση νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς το απόγευμα της Δευτέρας παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού ο Σπήλιος Λιβανός.

Της παραίτησής του είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και του ζήτησε εξηγήσεις για τη στάση του στη διάρκεια συνάντησής του με τον δήμαρχο Σπάρτης και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρο Δούκα. Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Λιβανό «και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού. Η παραίτηση του κ. Λιβανού έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

«Πέτρα του σκανδάλου» είναι ένα βίντεο, από συνάντηση του κ. Λιβανού με τον κ. Δούκα, στις 2 Φεβρουαρίου, στο οποίο ο δήμαρχος Σπάρτης εμφανίζεται να δηλώνει ότι «όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…». «Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται κάποιος να λέει και ο κ. Δούκας συνέχισε λέγοντας ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εξοργίστηκε από το βίντεο και κυρίως από το γεγονός ότι ο κ. Λιβανός εμφανίζεται να υπερθεματίζει στα όλα λέει ο κ. Δούκας, καθώς σε κάποια φάση του ντοκουμέντου ακούγεται να λέει σκωπτικά ότι «αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία», φράση που συνοδεύεται από τα γέλια των παρισταμένων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκνευρισμός υπάρχει και για τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος παρίσταται στη συνάντηση και δείχνει και αυτός να μην ενοχλείται από τα όσα αναφέρει ο κ. Δούκας. Από το Μαξίμου ανακοινώθηκε ότι νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα είναι ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr