Σφοδρή επίθεση για τα όσα είπε στη συνέντευξή του στο Mega ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξαπέλυσε η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δεν είναι influencer»

Ο κ. Μαρινάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης σχετικά με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι «μεταφορικά μπορούμε να πούμε ότι “φωνάζει ο κλέφτης”», λέγοντας ότι «φωνάζει και καταγγέλλει αυτός που έχει δώσει δέκα διαφορετικές απαντήσεις γι’ αυτό που οφείλει εκ της ιδιότητάς του ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει, διότι όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι influencer. Ενώ παραπέμπει στο Πόθεν Έσχες, όταν το καταθέσει, ενώ δεν απαντά ποιος έχει δανείσει το κόμμα του, αν έχει φύγει από όλες τις εταιρείες, έρχεται και συκοφαντεί τον πρωθυπουργό, ο οποίος κάνει 20 χρόνια τώρα τις αντίστοιχες δηλώσεις και ελέγχεται ετησίως και για το Πόθεν και για το Έσχες».

«Χυδαίο ψέμα»

Σχετικά, δε, με την αναφορά Κασσελάκη στα ακίνητα του Κ. Μητσοτάκη, ο Π. Μαρινάκης είπε ότι πρόκειται για «χυδαίο ψέμα, δεν υπάρχει ο αριθμός 40, δεν υπάρχει καν το ένα δέκατο του 40, μπέρδεψε προφανώς εγγραφές που είναι αγροτικές εκτάσεις με σπίτια. Δεν το έκανε άθελά του, το έκανε γιατί αυτό επιτάσσει η ρητορική του πολακισμού και συκοφάντησε τον πρωθυπουργό. Επίσης, μπέρδεψε τον νυν πρωθυπουργό με τον προηγούμενο, χαρακτηρίζοντάς τον “ανεπάγγελτο”, ενώ γνωρίζει ότι έχει δουλέψει 10 χρόνια πριν μπει στην πολιτική». Σημείωσε, δε, ότι «καμιά φορά η άγνοια στοιχειωδών ζητημάτων για την οικονομία ή την πολιτική, μπορεί να κάνει συμπαθή έναν πολιτικό. Όταν η άγνοια συνδυάζεται με αλαζονεία και αμετροέπεια, όμως, είναι επικίνδυνος συνδυασμός και όταν προστίθενται και συκοφαντικές αναφορές, τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό».

Σίκουελ του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης»

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Σ. Κασσελάκη, ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «μιλάμε για σίκουελ, ακόμα πιο κακοστημένο, του “προγράμματος της Θεσσαλονίκης”. Ο Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη από τον Τσίπρα και προσπαθεί να τάξει στους πάντες τα πάντα», προσθέτοντας ότι «μπορεί ο κ. Κασσελάκης να απέφυγε να απαντήσει (σ.σ. σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένα ζητήματα), δηλώνοντας ομογενής και προσβάλλοντας συλλήβδην όλους τους ομογενείς, επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο σε επίπεδο προγραμματικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε». Τον κατηγόρησε δε ότι προσβάλλει το πολιτικό σύστημα αρνούμενος να δώσει απαντήσεις και ότι «έβγαλε λάδι» τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr