Καμμία συμφωνία δεν υπεγράφη με την Ουκρανία κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Οδησσό του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διευκρίνισε η Ελληνική κυβέρνηση απαντώντας σε φημολογία περί δήθεν υπογραφής συμφωνιών μεταξύ της Ελλάδος και της Ουκρανίας.

Η ομάδα των επτά (εκ) των ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη – γνωστή ως G7 – τον περασμένο Ιούλιο υιοθέτησε μια κοινή Δήλωση υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, στην οποία έχουν προσχωρήσει και η Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της. Σε συνέχεια αυτής της Δήλωσης, η Ε.Ε. συζητά με το Κίεβο συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας Ε.Ε.-Ουκρανίας. Η χώρα μας, όπως και τα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., συζητάει αντίστοιχα με την Ουκρανία διμερώς.

Οι συζητήσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων στην οικονομία, ανασυγκρότηση, ενέργεια, πολιτική προστασία, ανθρωπιστική βοήθεια, προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, κυβερνοασφάλεια κ.α.. Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πολύπλευρης υποστήριξης της Ουκρανίας και της ενταξιακής της πορείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουν συμφωνήσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δανία, ενώ διαπραγματεύονται η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι Βαλτικές χώρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr