Ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.

«Λάθος μήνυμα»

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο -πρώην, πλέον- υπουργοί μετά το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» σχετικά με μονταρισμένο ηχητικό για την τραγωδία των Τεμπών, βρέθηκαν στο σπίτι του ιδιοκτήτη της εφημερίδας, Ευάγγελου Μαρινάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, για να συζητήσουν μαζί του σχετικά με το ζήτημα που είχε ανακινήσει η εφημερίδα.

Επισήμως η κυβέρνηση ανέφερε ότι τα δύο πρώην στελέχη του Μαξίμου επισκέφθηκαν κοινωνικά τον επιχειρηματία, προκειμένου να του ευχηθούν για τη γιορτή του. Ωστόσο, μετά τα δημοσιεύματα φαίνεται ότι το κλίμα για τους δύο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού είχε βαρύνει πολύ, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Με τη γίδα στην πλάτη

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές “παραιτήσεις” των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους…».

ΚΚΕ: Το ανέκδοτο των ημερών

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ σχολίασε ότι «οι παραιτήσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης – και μάλιστα από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού – δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο την ουσία: αφενός τις αδιαμφισβήτητες σχέσεις και τα παζάρια της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όσο κι αν όλα αυτά βαφτίζονται “κοινωνικές συναναστροφές”, αφετέρου το ανέκδοτο των ημερών, ότι δήθεν τα “οργανωμένα συμφέροντα” πολεμούν την κυβέρνηση της ΝΔ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr