Λαβρόφ κυρώσεις

Την πρόθεση της Δύσης να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις και να περιθωριοποιήσει με αυτόν τον τρόπο τη Ρωσία, αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο «Russia Today» ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Πιο στρατηγικός ο ρόλος των κυρώσεων 

«Ο ρόλος των κυρώσεων είναι πολύ πιο στρατηγικός, είναι η πεμπτουσία της δυτικής στρατηγικής πορείας. Δηλαδή, να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία, να περιοριστεί, να τεθεί τέλος στην ανάπτυξη της Ρωσίας και επίσης να μηδενιστεί ο ρόλος της στην παγκόσμια πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την τέχνη, την εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις. Όπως είπε ο Πούτιν, είμαστε πρωταθλητές όσον αφορά τον αριθμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Πάνω από πέντε χιλιάδες μεμονωμένα μέτρα. Αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Κίνας και του Ιράν. Το μόνο που θα πετύχουν, είναι να μας ενισχύσουν περισσότερο», πρόσθεσε.

«Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί εντελώς. Τώρα μπορούμε να βασιστούμε μόνο στον εαυτό μας και σε αυτούς τους συμμάχους που θα παραμείνουν δίπλα μας. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα για τη Ρωσία στο ζήτημα της γεωπολιτικής», κατέληξε ο Λαβρόφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr