Λαβρόφ φρούριο

Την έναρξη διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ αμέσως μετά τις γιορτές για τις εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά η Ρωσία επιβεβαίωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η ρωσική ηγεσία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τη χώρα σε «πολιορκημένο φρούριο» λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Διαβουλεύσεις για τη λίστα εγγυήσεων 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξή του σε Μέσο της χώρας του, Ρώσοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα λάβουν μέρος σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες τον επόμενο μήνα για μια λίστα εγγυήσεων ασφαλείας που ζητά η Μόσχα από την Ουάσινγκτον.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς στη Ρωσία. Σημειώνεται, ότι η πρώτη επίσημη εργάσιμη ημέρα του 2022 στη Ρωσία είναι η 10η Ιανουαρίου. Η Ρωσία δήλωσε τη Κυριακή ότι έλαβε και εξετάζει μια ξεχωριστή πρόταση του ΝΑΤΟ για την έναρξη συνομιλιών

Η Μόσχα βασίζεται στη σύνεση των δυτικών εταίρων της 

Στην ίδια συνέντευξη ο Σ. Λαβρόφ υπογράμμισε ότι η ρωσική ηγεσία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατρέψει τη χώρα σε «πολιορκημένο φρούριο» λόγω των δυτικών κυρώσεων. «Θα γίνουμε ένα “πολιορκημένο φρούριο”; Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν είναι μέρος των σχεδίων της ρωσικής ηγεσίας. Απολύτως», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ συμπλήρωσε ότι εάν η Δύση ενίσχυε τις κυρώσεις, η Ρωσία θα έβρισκε μια απάντηση, αλλά τόνισε ότι η Μόσχα βασίζεται στη σύνεση των δυτικών εταίρων της. «Είμαι πεπεισμένος ότι ακόμα κι αν αυτό το φανταστικό για μένα σενάριο πραγματοποιηθεί, θα βρούμε απάντηση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr