Λαβρόφ

Η ένοπλη σύρραξη στην Ουκρανία θα συνεχιστεί ωσότου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να κυριαρχήσει και να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία, δηλώνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ινδονησιακή εφημερίδα Kompas.

Σκοπός της «συλλογικής Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ» είναι να ενισχύσει την παγκόσμια ηγεμονία της, έκρινε ο κ. Λαβρόφ, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα ενόψει της συμμετοχής του στη Σύνοδο της Ανατολικής Ασίας και στη σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) στην Τζακάρτα εντός της εβδομάδας.

Στις συνόδους θα είναι επίσης παρών ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν.

«Γιατί δεν φθάνει στο τέλος της η ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία; Η απάντηση είναι πολύ απλή – θα συνεχιστεί ώσπου η Δύση να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να διατηρήσει την κυριαρχία της και να ξεπεράσει την εμμονική επιθυμία της να καταφέρει στρατηγική ήττα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας τις μαριονέτες της στην Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας. «Για την ώρα, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη» πως θα συμβεί κάτι τέτοιο, πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Λαβρόφ επιτίμησε το Κίεβο διότι αγνόησε ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε η Ινδονησία και αντ’ αυτού προώθησε το δικό του «πακέτο τελεσιγράφων».

Το σχέδιο που υπέβαλε η Τζακάρτα περιείχε διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μεταξύ άλλων της δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ουκρανική κυβέρνηση το απέρριψε, επιμένοντας στην πάγια απαίτηση της η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από όλη την ουκρανική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr