Η Κίνα κατασκοπεύει τις ΗΠΑ από την Κούβα από  το 2019, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο. Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας στα πρακτορεία ειδήσεων, Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις παρακολούθησης από την Κούβα αποτελούν μέρος μιας παγκόσμιας προσπάθειας του Πεκίνου να ενισχύσει τις δυνατότητές του για συλλογή πληροφοριών.

«Αυτό είναι ένα διαρκές ζήτημα και όχι μια νέα εξέλιξη» σημείωσε σύμφωνα με τη Deutsche Welle ο αξιωματούχος. «Η [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] πραγματοποίησε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων συλλογής πληροφοριών στην Κούβα το 2019. Αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο στα αρχεία πληροφοριών».

Η αμερικανική κυβέρνηση, κατά την ίδια πηγή, «επιβράδυνε» τα σχέδια της Κίνας όσον αφορά την εγκατάσταση βάσεων στο εξωτερικό, όμως «υπάρχουν ακόμα προκλήσεις και παραμένουμε ανήσυχοι» για τη σχέση της με την Κούβα.

«Η Κίνα θα συνεχίσει να προσπαθεί να ενισχύσει την παρουσία της στην Κούβα και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να την εμποδίσουμε», πρόσθεσε.

Οι «συκοφαντίες» και η «σεναριολογία» των Αμερικανών «συνεχίζονται», ήταν χθες Σάββατο η αντίδραση της κυβέρνησης της Κούβας, που ήδη διέψευσε αυτή την εβδομάδα πως υπάρχει βάση κατασκοπείας της Κίνας στη νήσο.

«Ενθαρρύνονται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν και να θορυβήσουν, χωρίς να τηρούν τους ελάχιστους κανόνες της επικοινωνίας και χωρίς να δίνουν δεδομένα ή αποδείξεις που να υποστηρίζουν όσα διαδίδουν», ανέφερε μέσω Twitter ο κουβανός υφυπουργός Εξωτερικών Κάρλος Φερνάντο Κόσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr