Λιανεμπόριο:πιθανή επανεκκίνηση στις 18 Ιανουαρίου

Λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη τη χώρα, με τηλεφωνικό ραντεβού, αλλά χωρίς τον «κόφτη» των 20 ατόμων. Ανοίγουν και εκείνα της Αχαΐας, που θα λειτουργούν μόνο με click in shop και click away, ενώ μόνο με τη μέθοδο του click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή.

Στο εξής για τα ανοιχτά καταστήματα η αναλογία πληθυσμού / εμβαδού έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά και για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Ανοίγουν και τα μεγάλα IKEA

Ανοιχτά προκειμένου να δουλέψουν και με τη μέθοδο του click in shop θα είναι από την ερχόμενη Τρίτη και τα ΙΚΕΑ σε Αθήνα, Λάρισα και Γιάννενα, τα οποία η εταιρεία είχε επιλέξει να λειτουργήσει μόνο με τη μέθοδο του click away, καθώς το όριο των 20 ατόμων που ίσχυε μέχρι τώρα καθιστούσε ασύμφορη τη λειτουργία με το μοντέλο click in shop.

Θα λειτουργήσουν για αγορές εντός, κατόπιν ραντεβού, τα ΙΚΕΑ που βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», στον Κηφισό, στη Λάρισα και στα Γιάννενα. Το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να λειτουργήσει με το μοντέλο click away, καθώς μόνο αυτό επετράπη, ενώ το Κέντρο Παραγγελιών και Παραλαβών στην Πάτρα αναμένεται να λειτουργήσει με το σύστημα click in shop και με το μοντέλο click away.

Κλειστά παραμένουν τα εμπορικά κέντρα, αφού οι ειδικοί φοβούνται φαινόμενα συνωστισμού. Πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει υπογραμμίζε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ανοίξου και αυτά. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην Επιτροπή αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: economico.gr