Λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας από την LG με σεβασμό προς το περιβάλλον

Προάγοντας τη βιωσιμότητα από τον σχεδιασμό έως την χρήση και τη διάθεση των συστημάτων ήχου

Ως κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η LG Electronics (LG) στηρίζει διαχρονικά την προστασία του πλανήτη, μια προσέγγιση που γίνεται εμφανής σε όλα τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας που διαθέτει.

Με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των αποβλήτων, η LG έχει υιοθετήσει τη χρήση οικολογικών συσκευασιών για όλη τη σειρά συστημάτων ήχου που προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό. Χρησιμοποιώντας κυρίως ανακυκλωμένο χαρτοπολτό, αλλά και μειωμένες ποσότητες αφρού και διογκωμένη πολυστερίνη ή εν συντομία EPS (Expanded Polystyrene), η συσκευασία τους, διαθέτει πιστοποίηση Eco Product από τη SGS (Societe General de Surveillance)[1]. Ως εκ τούτου, οι ηχομπάρες της LG έχουν εκτιμηθεί από την SGS ότι έχουν ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εκπέμποντας μειωμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους, με λιγότερο επιβλαβείς ουσίες ενώ παρέχουν υψηλό βαθμό ανακύκλωσης. Ακόμη, η συσκευασία τους, έχει σχεδιαστεί σε σχήμα «L», ώστε σε κάθε φορτηγό να χωρούν περισσότερα προϊόντα προς παράδοση, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO₂.

Επιπλέον, γίνεται χρήση ανακυκλωμένων υλικών όπως η ρητίνη για τις εξωτερικές θήκες πολλών εκ των μοντέλων ηχείων, ενώ ορισμένα διαθέτουν υλικό από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET (τερεφθαλικός εστέρας του πολυαιθυλενίοτ) και έχουν πιστοποιηθεί ότι πληρούν το παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης[2]. Τέλος, πολλά από τα ηχεία της εταιρείας έχουν λάβει πιστοποίηση επικύρωσης περιβαλλοντικών ισχυρισμών (ECVP) για ανακυκλωμένο περιεχόμενο UL 2809, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι αυτά τα προϊόντα είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον.

H LG παγκοσμίως έχει δεσμευτεί να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της έως το 2030, με την επέκταση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και λύσεων και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής της.

[1] Μοντέλα SP11RA, SP9YA, SP8YA, SPD7Y, SP2, SP2W.

[2] Μοντέλα SP2, SP2W, G1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr