Η Σούλα Παρασίδη, η οποία πιστεύει ότι βρίσκεται τώρα στην πιο συναρπαστική και συνειδητή φάση της καριέρας της, ερμηνεύει τη θεά Άρτεμις στις δύο Ιφιγένειες του Γκλουκ, που θα ανοίξουν τη σεζόν στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Η εμπειρία της και οι προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα ρίχνουν φως στις σκέψεις της για την τέχνη και την προσωπική της ανάπτυξη.
Η Παρασίδη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βανκούβερ από Έλληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα, αναφέρει ότι οι παραστάσεις της στην Ελλάδα έχουν για εκείνη μια πολύ προσωπική διάσταση. «Είναι σαν να επιστρέφω σπίτι», τονίζει, προσθέτοντας ότι η εμπειρία του ντεμπούτου της στο θέατρο Ολύμπια πέρσι ήταν μοναδική. Ο συναισθηματικός δέσμος με το ελληνικό κοινό πρόσθεσε μια νέα διάσταση στην ερμηνεία της.
Αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή και τις προετοιμασίες για τις παραστάσεις, επισημαίνει τη σημασία της αναζήτησης ισορροπίας και ξεκούρασης. «Η διατήρηση μιας καλής φυσικής και φωνητικής κατάστασης είναι απαραίτητη, αλλά εξίσου σημαντική είναι η χαρά και ο αυθορμητισμός», δηλώνει.
Η παραμονή της στη σκηνή επηρεάστηκε σημαντικά από τη μάχη της με τον καρκίνο. «Αρχικά με τρομοκράτησε και μου στέρησε την αίσθηση αλώβητου που έχουν οι νέοι», αποκαλύπτει. Αυτή η εμπειρία, ωστόσο, την έκανε πιο συμπονετική και ευσυνείδητη, ενισχύοντας την επιμονή της να αναλάβει ρίσκα και να εξελιχθεί καλλιτεχνικά.
Σχολιάζοντας την καλλιτεχνική της καριέρα, τονίζει ότι ενώ έχει έρθει σε επαφή με λαμπρές στιγμές, «ακόμα δεν έχω ξύσει ούτε την επιφάνεια» του ταλέντου της. Επικεντρώνεται στην ιδέα ότι οι καλλιτέχνες έχουν διαφορετικές περιόδους ωρίμανσης και ότι η αξία τους δεν περιορίζεται από αυθαίρετα ορόσημα.
Αναφορικά με την καθημερινότητά της, η Παρασίδη αφηγείται τις ιεροτελεστείες της, που περιλαμβάνουν έναν καφέ, μουσική και σημειώσεις στο ημερολόγιό της για να προετοιμαστεί ψυχολογικά για την ημέρα.
Στο τέλος της συνέντευξης, εκφράζει τη φιλοδοξία της να δημιουργήσει μια θετική κουλτούρα γύρω από την όπερα και να εμπνεύσει τους άλλους. «Θέλω να προσκαλώ τους ανθρώπους να ζήσουν σ’ ένα κόσμο γεμάτο θετικές αλλαγές», καταλήγει.
Πηγή: tovima.gr