εκλογές ΛΙβύη

Την οριστική αναβολή των προεδρικών εκλογών στη Λιβύη ανακοίνωσε και επισήμως την Τετάρτη το κοινοβούλιο της χώρας, χωρίς να δώσει νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους. Η ειρηνευτική διαδικασία στη μαστιζόμενη από δεκαετείς εμφύλιες συγκρούσεις οδηγείται σε αδιέξοδο και η τύχη της μεταβατικής κυβέρνησης είναι άγνωστη.

Οι αλλεπάλληλες διαμάχες των αντίπαλων πλευρών σχετικά με τα διαδικαστικά των προεδρικών εκλογών ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσαν σε αναβολή τους, πράγμα που επικυρώθηκε με ανακοίνωση του κοινοβουλίου την Τετάρτη.

Ξανά σε δράση ένοπλες ομάδες 

Στην πρωτεύουσα Τρίπολη και σε άλλες περιοχές στα δυτικά της χώρας σημειώνονται κινήσεις ενόπλων ομάδων, και υπάρχουν φόβοι ότι η κατάρρευση της εκλογικής διαδικασίας θα προξενήσει νέο γύρο βίας.

Οι διάφορες πλευρές, οι υποψήφιοι και οι ξένες δυνάμεις διεξάγουν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το κατά πόσον μπορούν να διοργανωθούν εκλογές, έστω και με κάποια καθυστέρηση, ή εάν απαιτείται περισσότερος χρόνος ώστε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για τη νομική βάση της εκλογικής διαδικασίας.

Εν τω μεταξύ κινδυνεύει και η εξουσία της μεταβατικής κυβέρνησης που ανέλαβε τις τύχες της αφρικανικής χώρας τον Μάρτιο ως μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας, καθώς το κοινοβούλιο, που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr