Λονδίνο κορονοϊό

Για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες το Λονδίνο κατέγραψε χθες μηδενικούς θανάτους από κορονοϊό, σε μια εξέλιξη που οι επιστήμονες θεωρούν σημείο καμπής για την πορεία της πανδημίας στην Βρετανία αλλά και ισχυρή ένδειξη επιτυχίας του προγράμματος εμβολιασμών.

Οπως μετέδωσε το BBC, τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι να είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορoνοϊό.

Στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης τον Απρίλιο του 2020, καταγράφονταν στο Λονδίνο περίπου 230 θάνατοι ημερησίως από επιπλοκές του ιού.

Στο Λονδίνο έχει καταγραφεί το 12% των θανάτων από κορoνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στην COVID-19 στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 18.000 θάνατοι σε νοσοκομεία του Λονδίνου με την COVID-19 να αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Συνολικά στην Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί, χαλαρώνουν τα μέτρα στην Βρετανία

Την Κυριακή, καταγράφηκαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο – αριθμοί που επίσης δείχνουν ύφεση της πανδημίας καθώς η Βρετανία είναι ανάμεσα στις χώρες που προχωρούν ταχύτερα το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Αυτή η πρόοδος στους εμβολιασμούς φέρνει πλέον και σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ηδη, η κυβέρνηση Τζόνσον έδωσε την δυνατότητα σε δύο νοικοκυριά ή ομάδες έως έξι ατόμων να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα τένις, πισίνες και γήπεδα γκολφ ανοίγουν ξανά για το κοινό.

Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους χορηγήθηκε και η δεύτερη δόση.

Από τις 8 Δεκεμβρίου έως τις 11 Μαρτίου, το 90,2% των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω στην Αγγλία έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Πηγή: economico.gr