Μητσοτάκης Μισούστιν

Ως “κοινή γιορτή” για την Ελλάδα και την Ρωσία χαρακτήρισε την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση ο ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλο σε άλλες στιγμές στην ιστορία. Δεν ξεχνάμε πως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας», τόνισε ο Μιχαήλ Μισούστιν.

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μπορούν να πάνε πολύ μακριά

«Οι σχέσεις των δύο χωρών έρχονται από πολύ μακριά και μπορούν να πάνε πολύ μακριά”, δήλωσε από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός.

“Στη Ρωσία μεγαλούργησε ο ευεργέτης Ιωάννης Βαρβάκης, από εκεί ξεκίνησε ο πρώτος κυβερνήτης μας, Ιωάννης Καποδίστριας. Δεν ξεχνάμε τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράρτους για το Κυπριακό και τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε οι πρωθυπουργός Κυρικάκος Μητσοτάκης», τόνισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά αναγνωρίζουμε ότι η Ρωσία είναι πολύ σημαντικό μέρος της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας… Στις μεγάλες δοκιμασίες της ανθρωπότητας βρεθήκαμε μαζί: Στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον πόλεμο κατά του ναζισμού”.

“Δεν ξεχνάμε”, σημείωσε, “τη σταθερή υποστήριξη της ρωσικής δημοκρατίας σε μια λύση ενιαίου διζωνικού κράτους για το Κυπριακό και τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο”.

Ο ρώσος πρωθυπουργός θα εκπροσωπήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Στις 18:15  θα μεταβεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου μαζί με όλους τους προσκεκλημένους θα τον υποδεχθούν το ζεύγος Μητσοτάκη, ενώ μετά τις προγραμματισμένες ομιλίες θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Πηγή: economico.gr