Μάχη χαρακωμάτων για... τον

Και τρίτη συνιστώσα εντός του ΚΙΝΑΛ, προέκυψε μετά την πρόσφατη παρέμβαση στελεχών προερχόμενων από την Ανανεωτική Αριστερά, το Ποτάμι και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Και το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τί σηματοδοτεί αυτή η πρωτοβουλία.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια ευρύτερη ενοποίηση των μη πασοκικών στελεχών που παρέμειναν στη Χαρ. Τρικούπη μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ.

“Οχι” επιστροφή στον “ήλιο του ΠΑΣΟΚ”

Η συνιστώσα ζητά να μην επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ στον …”ήλιο του ΠΑΣΟΚ”, σε μία στιγμή που στο εσωτερικό του κινήματος, εν όψει και των εκλογών για την ηγεσία, έχει φουντώσει η συζήτηση περί ολικής επαναφοράς του «πράσινου ήλιου».

Οι δυνάμεις που τη συγκροτούν,  επί της ουσίας «περιχαρακώνουν» το έδαφος γύρω από την εν λόγω συζήτηση, προτάσσοντας τη συνέχιση της πορείας του ΚΙΝΑΛ ως ενιαίου φορέα.

«Η επιμονή στο σχήμα του Κινήματος Αλλαγής με πολυτασική συγκρότηση και ενιαία στρατηγική είναι το ικανό σχέδιο για το μέλλον και σε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη στην παρέμβασή τους.

Αποστάσεις από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη 

Παρότι πάντως, υποστηρίζουν ότι η παρέμβασή τους δεν σχετίζεται με τις εσωκομματικές εκλογές, είναι προφανές ότι κινείται εκ παραλλήλου. Άλλωστε, η  αναφορά ότι «είναι σημαντικό να συγκροτηθεί ένας προοδευτικός εναλλακτικός πόλος απέναντι στη συντηρητική παράταξη, αλλά όχι με όρους “αντιδεξιού μετώπου”» εκτιμάται ότι σηματοδοτεί αποστάσεις από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη.

Διαχωριστικές γραμμές και από τον Λοβέρδο 

Πολύ περισσότερο, δε, η απόρριψη κάθε συζήτησης περί επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι χαράσσει ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές από το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η συνιστώσα δεν θα εκφράσει συλλογικά θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου, τα στελέχη της εκτιμάται πως κινούνται κοντά στις θέσεις είτε της Φώφης Γεννηματά είτε του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εν λόγω παρέμβαση, πάντως, δεν ήταν η μοναδική που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.

Και άλλη παρέμβαση

Από την πλευρά τους, την «Πρωτοβουλία για τη Διεύρυνση του χώρου του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς» ανακοίνωσαν οκτώ στελέχη (μεταξύ τους η Εύα Καϊλή, η Χ. Κεφαλίδου, ο Θ. Παπαθεοδώρου και ο Γ. Μεϊμάρογλου), αρκετά εκ των οποίων έχουν συνταχθεί δημοσίως με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το κείμενο κινείτο κοντά στις θέσεις του πρώην υπουργού, στέλνοντας μήνυμα διεύρυνσης και μιλώντας, μεταξύ άλλων, για «δεσμεύσεις που αφορούν τη διακυβέρνηση της χώρας, με πολιτική σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr