Λοβέρρδος Καϊλή

Την Δευτέρα το απόγευμα ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Εύα Καϊλή σφραγίζουν και επισήμως την συμμαχία τους στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Συζητούν διαδικτυακά για την εξωτερική πολιτική της χώρας με συντονιστή τον Γιάννη Δατσέρη, στέλεχος ανεξάρτητων πολιτικών κινήσεων και παλαιό, στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, και στέλνουν το μήνυμα της συστράτευσης για την ανάδειξη του Ανδρέα Λοβέρδου στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής το επόμενο φθινόπωρο.

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που συμπαρατάχθηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο, πριν καν εκείνος ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του. Κάνει εδώ και μήνες προεκλογική εκστρατεία υπέρ του – τώρα όμως, που η κούρσα της εσωκομματικής εκλογής μπαίνει στην τελική της ευθεία βγαίνει ακόμη πιο δυναμικά μπροστά, όπως και αρκετοί ακόμη από τους υποστηρικτές του πρώην υπουργού.

Ποιοι στηρίζουν Λοβέρδο

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, οι δημόσιες τοποθετήσεις υποστήριξης προς τον Ανδρέα Λοβέρδο πληθαίνουν, καθώς όλα τα στρατόπεδα εντός του ΚΙΝΑΛ σχηματοποιούνται, αναζητούν συμμαχίες και παίρνουν θέσεις μάχης.

Μέχρι στιγμής, μεταξύ των στελεχών που έχουν πάρει θέση ανοιχτά υπέρ Λοβέρδου, πέραν της Εύας Καϊλή, είναι οι βουλευτές Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Σταύρος Κωνσταντινίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ το 2019, ο Χαράλαμπος Βαρδίκος από το οργανωτικό του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο Νότης Παρασκευόπουλος καθώς και ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου που έχει ιδρύσει την κίνηση της «Δυναμικής Κοινωνίας».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος βρίσκεται επίσης σε ανοιχτές συζητήσεις με μέλη της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, που αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το “Δίκτυο της Νέας Γενιάς” και επιθυμούν την μετονομασία του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε “Νεολαία ΠΑΣΟΚ”.

Οι νέοι δίαυλοι Φ. Γεννηματά και Γ.Παπαπανδρέου

Η κινητικότητα εντείνεται, την ίδια ώρα, και στα υπόλοιπα στρατόπεδα του Κινήματος Αλλαγής, μετά και την οριστική επιβεβαίωση από την Φώφη Γεννηματά ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία.

Εχει ενδιαφέρον εδώ ότι λίγο πριν από το Πάσχα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου μετά από μακρά περίοδο ψυχρότητας και, κατά τις πληροφορίες, άνοιξαν μεταξύ τους νέοι δίαυλοι συνεννόησης. Μια ενδεχόμενη συμμαχία τους θα έχει ειδική σημασία καθώς πιθανολογείται η υποψηφιότητα του βουλευτή Χάρη Καστανίδη που ανήκει στον κύκλο επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο Παύλος Γερουλάνος.

Η υποψηφιότητα Νικου Ανδρουλάκη

Σύντομα επίσης αναμένεται να ανακοινώσει την δική του υποψηφιότητα και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προτιμήσει να μείνει μακριά από τις εσωτερικές συγκρούσεις – η επίσημη κάθοδός του στον «στίβο» αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε σημαντικό βαθμό το τοπίο των εσωτερικών συσχετισμών και συμμαχιών, καθώς πλην των άλλων θα αποκρυσταλλωθεί και ο πλήρης χάρτης των δυνάμεων που διαθέτει ο κάθε υποψήφιος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στον κομματικό μηχανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr