ΣΥΡΙΖΑ- Στέφανος Κασσελάκης : Χαμός για την
Ο κ. Κασσελάκης συγκρατεί τον καταπονημένο ναύαρχο Αποστολάκη μετά την “καταδρομική επιχείρησή” τους στο έρημο νησί…

Ενώ πολλοί (όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ) εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αξιοποιεί τις εσωκομματικές εκλογές για να απευθυνθεί “στην κοινωνία” και να δοκιμάσει την τύχη του – πιθανόν και στις ευρωεκλογές –  με νέο πολιτικό φορέα, ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να “δεσμευτεί” χθες ότι , αν χάσει τη μάχη για την προεδρία του. θα παραμείνει στο κόμμα

Λίγες ώρες μετά την αναταραχή που προκάλεσε εντός του κόμματος με το βίντεο της επίσκεψής του στη Μακρόνησο με το σκάφος του Ευάγγελου Αποστολάκη, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να διασκεδάσει τους φόβους περί διάσπασης του κόμματος. Ένα ενδεχόμενο που άφησε ορθάνοιχτο η Όλγα Γεροβασίλη.

«Καθαρές κουβέντες: Αν κερδίσω, θα έχω για όλα τα στελέχη ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό. Αν χάσω, θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Κασσελάκης, ο Ναύαρχος και οι μνήμες της Μακρονήσου

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Κασσελάκη στη Μακρόνησο προκάλεσε ένα “χαμό” στο ΣΥΡΙΖΑ: Άλλοι αντέδρασαν αρνητικά, όπως οι Ν. Μπίστης, Π. Κόκκαλης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος το αποκάλεσε λάθος και ζήτησε «συγγνώμη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ άλλοι, όπως ο Νίκος Καρανίκας, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Παύλος Πολάκης, τον υπερασπίστηκαν.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του σμφισβήτησε το «ελέω Θεού δικαίωμα» Τσακαλώτου «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση,ούτε ελέω θεού δικαίωμα!! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος Κασσελάκης και πήγε ,ορθώς είπε αυτά που είπε!» έγραψε σε ανάρτησή του.

  • Αυτά, ενώ ο εξ Αμερικής νεαρός επιχειρηματίας κατηγορείται από πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αξιοποιεί την ιστορική μνήμη της Αριστεράς, επισκεπτόμενος “θεατρικά” ένα τόπο μαρτυρίου για να κάνει προεκλογικό σποτ Χολυγουντιανής Αριστεροφροσύνης, με κομπάρσο ένα συνταξιούχο ναύαρχο (πρώην ΓΕΕΘΑ) που δήλωσε ότι έκανε… “καταδρομική επιχείρηση” (sic) σε ένα έρημο νησί – σύμβολο του κομμουνιστικού κινήματος! (ΣΣ: “Μια ωραία ατμόσφαιρα…” που θα έλεγε και ο μακαρίτης Ντίνος Ηλιόπουλος)

Ουδέτερη στάση κράτησε (όπως σε όλα τα εσωκομματικά θέματα) η Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Τζουμάκας κατηγορεί τους άλλους και μπλέκει τον Λαλιώτη 

Σε συνέντευξή του ο Στέφανος Τζουμάκας – ο οποίος τώρα επιχειρεί να γίνει η αριστερή συνείδηση του κόμματος που τον φιλοξενεί – υποστήριξε ότι οι συνυποψήφιοί του Έφη  Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς και ΕυκλείδηςΤσακαλώτος «έχουν απόψεις που θα οδηγήσουν σε νέα ήττα. Εάν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη θέλουν νέα ήττα, μετά χαράς. Θέλουμε πολιτική νίκης; Θα επιλέξουμε Τζουμάκα» υποστήριξε.

Παράλληλα, έμπλεξε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη “αποκαλύπτωντας” πως στις εκλογές του 2015, οπότε εξελέγη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, “ο Λαλιώτης στήριξε Τσίπρα”.

Μιλώντας στο πρώτο θέμα και τον Δημήτρη Δανίκα, ο Στ. Τζουμάκας εξήγησε πώς μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. «Διαχώρισα τη θέση μου από το 2010. Από τότε άρχισα να συζητάω με τον Τσίπρα, τον γνωρίζω εδώ και 13 χρόνια. Είχαμε επικοινωνία, είχαμε ανταλλαγή απόψεων. Αλλοτε συμφωνούσαμε, άλλοτε όχι. Τον στήριξα σκληρά στις εκλογές του 2012. Το ίδιο τον στήριξα το 2015 μαζί με τον Λαλιώτη, στις εκλογές».

«Ο Λαλιώτης στήριξε τον Τσίπρα;» ρωτά ο δημοσιογράφος. «Το 2015 βεβαίως, στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως κι εγώ στις εκλογές. Μετά ο Λαλιώτης διαχώρισε τη θέση του. Λοιπόν, ο Τσίπρας με φώναξε το 2019, ενώ είχαμε τη μακρά συνεργασία, να ενταχθώ, να βοηθήσω στις εκλογές» επέμειμε ο Στ. Τζουμάκας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr