Μάνφεντ Βέμπερ:

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες στη Χερσόνησο Ηρακλείου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους, ο Manfred Weber ανάμεσα στα άλλα ανέφερε:

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπερασπίζεται το κράτος δικαίου και τις αρχές της Ένωσής μας. Και στο πλαίσιο αυτό, θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ηγέτες, από τους κορυφαίους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζήτησε την αποβολή του  Β. Όρμπαν από την οικογένεια του Ε.Λ.Κ.»

«Έχουμε  να μάθουμε ως E.Λ.Κ., πολλά  εδώ στην Ελλάδα»

«Θέλω να το υπογραμμίσω ξανά, γιατί για μία ακόμη φορά γίνεται σήμερα πολύ μεγάλη συζήτηση για το κράτος δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν πάντα πολύ ξεκάθαροι σε αυτό. Τον ευχαριστώ για αυτή την ισχυρή δέσμευση που βασίζεται σε κανόνες και στην κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι το μέλλον της Ευρώπης.

-Βλέπουμε τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εδώ, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός του πόσο μεγάλου σεβασμού χαίρει η  χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο κι ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια της κρίσης του ευρώ, βλέποντας τη μείωση της ανεργίας και τις πολλές θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Έχετε επίσης πολλά φορολογικά έσοδα επειδή η οικονομία πηγαίνει τόσο καλά. Πρόκειται για πολύ σημαντικά επιτεύγματα και έχουμε  να μάθουμε ως E.Λ.Κ., πολλά  εδώ στην Ελλάδα».

Μητσοτάκης: «Υλοποιήσουμε με επιτυχία την εκλογική μας ατζέντα»

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να χαρτογραφήσουμε έναν δρόμο κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους πολίτες, τις επιχειρήσεις μας, κυρίως τις μικρομεσαίες, τους αγρότες μας. Αναφέρομαι σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και που, σήμερα, δοκιμάζονται περισσότερο από αυτή την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού που χτυπά όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες».

«Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση τον Ιούλιο του 2019 αφού η χώρα πειραματίστηκε με το λαϊκισμό της αριστεράς για τέσσερα χρόνια. Και αναλάβαμε την διακυβέρνηση με μια πολύ σαφή εντολή. Εν τω μεταξύ  κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάθε είδους κρίση.

Στη δική μας περίπτωση, δεν ήταν μόνο ο Covid και η σημαντική αύξηση του πληθωρισμού. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και μια κρίση στο μεταναστευτικό -η  Τουρκία εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2020- και φυσικά κληθήκαμε να αποτελέσουμε δύναμη σταθερότητας σε μια πολύ ασταθή γεωπολιτική γειτονιά. Αλλά παρά το γεγονός ότι δαπανήσαμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας για την αντιμετώπιση κρίσεων που δεν προκαλέσαμε εμείς, καταφέραμε να υλοποιήσουμε με επιτυχία την εκλογική μας ατζέντα» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνάντηση του Ε.Λ.Κ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr