Αισιόδοξα μηνύματα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, αλλά και τις προοπτικές για το χρόνο άφιξής του στην Ελλάδα έστειλε ο Εύαγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, o κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι όλα τα δεδομένα είναι θετικά, φαίνεται να είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην μάχη κατά του κορωνοιού, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις την Pfizer για 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου πάνω στο οποίο εργάζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μανωλόπουλο,υ είναι η πρώτη σημαντική η εξέλιξη και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας.

Δόσεις ακόμα και τον Φεβρουάριο

«Νομίζω τα δεδομένα ασφάλειας θα ανακοινωθούν μέσα στον Νοέμβρη και προβλέπεται να είναι θετικά. Απ’ ότι φαίνεται η έγκριση θα δοθεί ακόμη και μέσα στο 2020» ανέφερε ο καθηγητής προσθέτοντας πως η Pfizer έχει ήδη μεριμνήσει για αποθήκευση αρκετών δόσεων. «Με την ταχύτητα που κινούνται τα πράγματα, τολμώ να πω, χωρίς να έχω εσωτερική ενημέρωση, πως μπορεί και από τον Φεβρουάριο να αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα κάποιες δόσεις», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο η μάχη με την πανδημία δεν είναι κάτι που θα τελειώσει αμέσως αλλά θα πάρει αρκετό χρόνο, εντούτοις θα πρέπει να αρχίσουμε ήδη να νιώθουμε μια εσωτερική ελευθερία αφού δεν είμαστε πια «σε ένα τούνελ χωρίς τέλος. […] Αυτή η είδηση σημαίνει ότι είναι πια θέμα χρόνου κι έχουμε βάσιμες ελπίδες να βγούμε από αυτή την ιστορία», κατέληξε.

Πηγή: economico.gr