Ντράγκι Μπάιντεν

Τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, επισήμανε στην παρέμβασή του ο Τζο Μπάιντεν στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, έφερε οξυγόνο στην σχέση Ηνωμένων Πολιτειών- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μπάιντεν κατέστησε σαφές ότι η Ευρώπη είναι ο κύριος σύμμαχος της χώρας του, αυτό ήταν και το κύριο σημείο της παρέμβασής του.

“Υπάρχουν διαφορές με την Τουρκία και αξίες που δεν συμμεριζόμαστε”

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, υπογράμμισε την σημασία της σχέσης με την χώρα αυτή, αλλά και ότι υπάρχουν βασικές διαφορές, με αξίες που δεν συμμεριζόμαστε.Ή μάλλον, ακριβέστερα, με αρνητικές αξίες. Και η Ιταλία αναφέρθηκε στην αποχώρηση της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης».

Ο Μάριο Ντράγκι ερωτήθηκε και σχετικά με την χθεσινή του παρέμβαση στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ, με την οποία στάθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης, έστω και μακροπρόθεσμα, ενός ευρωπαϊκού ομολόγου.

Απαντώντας στο ερώτημα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ευρώπη δεν διαθέτει αγορά κεφαλαίων, ολοκληρωμένη τραπεζική ένωση και ενιαίο ομόλογο. Κάτι που διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν ομοσπονδιακό προϋπολογισμό».

«Δεν μπορούμε να τρέφουμε υπερβολικές αυταπάτες σε ό,τι αφορά την διεθνή αξία του ευρώ, τουλάχιστον έως ότου δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά. Χρειαζόμαστε και μια φορολογική ένωση, και θα ήταν απαραίτητη μια πολιτική δέσμευση προς τις κατευθύνσεις αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: economico.gr