Με 158 «ναι» και 142 «όχι» ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος Προϋπολογισμός.

Με 158 «ναι» και 142 «όχι» ψηφίστηκε στη Βουλή ο νέος Προϋπολογισμός. Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν από την αντιπολίτευση το ΚΙΝΑΛ και η Ελλ. Λύση μόνο.

Στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης δημιουργήθηκε εκρηκτικό κλίμα, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει να σηκώσει τους τόνους της κριτικής σε πρωτοφανή επίπεδα. Ο κ. Τσίπρας:

  • Ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών
  • Κάλεσε τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, “υπερασπιζόμενοι το Σύνταγμα”, κάτι που στην “καλύτερη” περίπτωση παραπέμπει σε όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ από τους υποστηρικτές του Τραμπ και στη χειρότερη να ταυτιστούν με τους γραφικούς και επικίνδυνους ‘θεματοφύλακες του συντάγματος”.

«Καλώ τους Έλληνες να αντισταθούν στην πολιτική, στην αλαζονεία, στη διαφθορά και τη φθορά που εκπροσωπείτε. Καλώ τους Έλληνες να απαιτήσουν να φύγει η κυβέρνηση των ενόχων. Καλώ τους Έλληνες να επιβάλουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι για το δικό τους αύριο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης απέκλεισε εκ νέου την προοπτική των πρόωρων εκλογών

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε εκ νέου την προοπτική των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση να οδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της θεσμικής κανονικότητας. Πολύ περισσότερο αφού, όπως είπε, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η κυβέρν ηση πετυχαίνει τους οικονομικούς, εκδυγχρονιστικούς και κοινωνικούς στόχους της. Και χαρακτήρισε εξωθεσμική και επικίνδυνη, την ενέργεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει κατά το πρότυπο των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να ερμηνεύσει την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει εκλογές, με τις τελευταίες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για πρόωρες κάλπες δεν στηρίζεται σε προσδοκία να αναδειχθεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο φόβο ότι όσο καθυστερήσουν οι εκλογές, πιθανώς να αναδειχθεί τρίτο κόμμα – πίσω δηλαδή από το ΚΙΝΑΛ.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν ασκεί αντιπολίτευση με κραυγές και ακρότητες»

Από την πλευρά του στην ομιλία του ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ ο κ. Μιχ. Κατερίνης έλεγε νωρίτερα: «Το Κίνημα Αλλαγής δεν ασκεί αντιπολίτευση με κραυγές και ακρότητες». Ήταν ακόμα μία κίνηση στην κατεύθυνση του να τηρήσει σαφείς αποστάσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που, ειδικά το τελευταίο διάστημα, φαίνεται εντός Βουλής να «βράζει».

Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός – που είχε υποστηρίξει στη Βουλή προ ημερών, ότι δεν υπάρχουν μελέτες που να καταδεικνύουν ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ δεν είναι αρνητική για τον νοσηλευόμενος συγκριτικώς με εκείνον που βρίσκεται εντός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – διευκρίνησε ότι “δεν χρησιμοποίησα και την καλύτερη δυνατή διατύπωση». Και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο είναι τα όσα έχει πράξει η κυβέρνηση του για το ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr