ισραήλ Ουκρανία

Χρησιμοποιώντας ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτεθεί σε πόλεις της Ουκρανίας, ο Ρώσος πρόεδρος εισήγαγε ένα όπλο που έχει καθορίσει τις συγκρούσεις της Μέσης Ανατολής στην καρδιά της Ευρώπης, σχολιάζει στην εφημερίδα The Telegraph,  ο James Rothwell.

Τεράστια πίεση δέχεται το Ισραήλ από τις ΗΠΑ 

Το Ισραήλ αντιμετωπίζει τώρα τεράστια πίεση για να συμμετάσχει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στην παροχή στρατιωτικής τεχνολογίας στην Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πιέζουν επειγόντως το Ισραήλ για τεχνολογία αεράμυνας για την αντιμετώπιση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τεχεράνης, ενώ ένας υπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης έσπασε τις γραμμές του την Κυριακή για να υποστηρίξει δημοσίως την ένοπλη υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο κίνδυνος που καραδοκεί 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον συντάκτη, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να κλονίσει την εξαιρετικά λεπτή, περιφερειακή σχέση του Ισραήλ με τη Ρωσία, η οποία προς το παρόν έχει κλείσει τα μάτια στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Συρία εναντίον των δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η Μόσχα απειλεί επίσης να κλείσει το Εβραϊκό Πρακτορείο στη Ρωσία, γεγονός που ενδεχομένως θα κατέστρεφε τις προσπάθειες για τη διευκόλυνση της μετανάστευσης των Ρώσων Εβραίων στο Ισραήλ.

Τέλος, υπάρχει και το πυρηνικό ζήτημα: δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το τι κερδίζει το Ιράν από τη Ρωσία σε αντάλλαγμα για την αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τα οποία μπορεί σύντομα να ακολουθήσουν αποστολές βαλλιστικών πυραύλων.

ΠΗΓΗ: The Telegraph

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr