Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα για τη διαχείριση αποβλήτων

Προχωρούν τα έργα για τη διαχείριση αποβλήτων, στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμούς, με άμεσο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) μέχρι το τέλος του 2021.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος στις εργασίες του 9ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης και στη συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων και την κυκλική οικονομία.

Στην τοποθέτησή του ο Μανώλης Γραφάκος, αναφέρθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 3 Ιουνίου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πορεία υλοποίησης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ). Ανέφερε ότι προχωρούν τα έργα στο σύνολο της επικράτειας με γοργούς ρυθμούς, με άμεσο στόχο να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δημοπρατήσεις των ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2021.

Έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες

Μέχρι στιγμής έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες, γεγονός που συμβάλει τόσο στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας, όσο και στην επίτευξη του στόχου της ταφής αποβλήτων σε ποσοστό 10% μέχρι το 2030. Επίσης, σημείωσε ότι το σύνολο των αναγκαίων υποδομών έχει πλέον χωροθετηθεί.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν ο Χρήστος Καβαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), ο Γεώργιος Παπαναστασίου, Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ΚΕΔΕ, ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Αχαΐας και ο Λάμπρος Δημητρόγιαννης, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αγγελική Γυπάκη.

Μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Γραφάκος συναντήθηκε στο Δημαρχείο Πατρών με τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον Πρόεδρο ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο, προκειμένου να διευθετήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν στη δημοπράτηση της ΜΕΑ Αχαΐας, η οποία αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


Πηγή: economico.gr