Ακόμα κι ένας από τους στενότερους συμμάχους -αν όχι ο στενότερος- της Μόσχας μοιάζει πλέον να έχει αμφιβολίες σχετικά με την πορείς της «ειδικής επιχείρησης» στην Ουκρανία.

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία «πάει σύμφωνα με το σχέδιο» της Ρωσίας, κατά την διάρκεια συνέντευξής του με το Associated Press. Επίσης, ο Λουκασένσκο υποστήριξε την ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν περίμενε αυτός ο πόλεμος «να τραβήξει τόσο πολύ». Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, διανύει πλέον την 10η εβδομάδα της.

«Αυτή η επιχείρηση έχει καθυστερήσει»

Αναφέρθηκε στη σύγκρουση ως «πόλεμο», σε αντίθεση με τη φράση που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο, που λέει ότι η εισβολή είναι μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». «Θέλω να τονίσω άλλη μια φορά: νιώθω ότι αυτή η επιχείρηση έχει καθυστερήσει», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AP. Ο Λουκασένκο είπε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της ειρήνης. «Δεν δεχόμαστε κατηγορηματικά κανένα πόλεμο», είπε. «Έχουμε κάνει και κάνουμε τα πάντα τώρα για να μην γίνει πόλεμος».

Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι η χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία θα ήταν απαράδεκτη «επειδή είναι ακριβώς δίπλα μας. Δεν είμαστε μακριά όπως οι ΗΠΑ». Ο Λουκασένκο αποκάλεσε τον Πούτιν «μεγάλο αδερφό του» και είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης δεν έχει «πιο στενές, πιο ανοιχτές ή πιο φιλικές σχέσεις με κανέναν από τους παγκόσμιους ηγέτες εκτός από τον πρόεδρο της Λευκορωσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr