Ανακαλύπτοντας την ελληνική κουζίνα μέσα από τις γεύσεις των ζυμαρικών

Ανακαλύπτοντας την ελληνική κουζίνα μέσα από τις γεύσεις των ζυμαρικών

Το νέο τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας που κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου είναι αφιερωμένο σε δημοφιλή πιάτα που αγαπάμε: τις μακαρονάδες και τα ζυμαρικά στην ελληνική εκδοχή τους. Τα ζυμαρικά πρωταγωνιστούν σε πενήντα επιλεγμένες συνταγές από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας παραδοσιακά φαγητά που ξυπνούν μνήμες και δημιουργούν νοσταλγική διάθεση.

Μεταξύ των συνταγών ξεχωρίζουν ο κόκορας με φλωμάρι, το γιουβέτσι με μοσχάρι οσομπούκο, οι ματσάτες με κουνέλι, αλλά και πιάτα όπως σουφλέ, χιώτικα μακαρόνια και λαζάνια. Η αποθέωση των ζυμαρικών σε όλες τους τις μορφές συμπληρώνεται από χρήσιμα tips και αναλυτικές περιγραφές των συνταγών από καταξιωμένους chefs, όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και ο Τίμος Ζαχαράτος.

Στο ίδιο τεύχος, ανακαλύπτουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία του σιταριού και των ζυμαρικών, καθώς και απλές οδηγίες για να φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι. Οι σάλτσες που προτείνονται εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τη γεύση των πιάτων.

Μην παραλείψετε να ενημερωθείτε για τα καλύτερα εστιατόρια και τα πιο «ψαγμένα» παντοπωλεία όπου μπορείτε να γευθείτε πληθωρικά πιάτα όπως το παστίτσιο και να προμηθευτείτε ιδιαίτερα ζυμαρικά, κρασιά και μπίρες για να απολαύσετε τη γευστική εμπειρία της pasta.

Πηγή: tovima.gr