Λάτση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία στον κλάδο της ενέργειας και των κατασκευών βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η κυρία Μαριάννας Λάτση αγοράζει σημαντικό ποσοστό στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ολλανδική Reggeborgh βρίσκεται σε προωθημένες συζητήσεις με την πλευρά Λάτση για την πώληση του 7% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ο ολλανδικός όμιλος κατέχει το 30,2% του ελληνικού.

Ο στόχος της Reggeborgh και η Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» ο στόχος της Reggeborgh είναι διττός: Αφενός μεν να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από την πώληση για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, αφετέρου δε να μειώσει το ποσοστό της στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ώστε να μην εγείρονται θέματα ανταγωνισμού λόγω της συμμετοχής της στην Ελλάκτωρ. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν αποκλείεται να μειώσουν περαιτέρω το ποσοστό τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εάν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Ταυτόχρονα, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τα προβλήματα της συνύπαρξης των Ολλανδών και στην Ελλάκτωρ και διευκολύνει την αυτόνομη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

To oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ.

Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις;

Οι ανακοινώσεις για το deal μεταξύ Reggeborgh και Μαριάννας Λάτση είναι πιθανό να γίνουν ακόμη και σήμερα, με την μεταβίβαση των μετοχών να ολοκληρώνεται στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου.

Πηγή: economico.gr