Μεγάλη ρωσική επίθεση αναμένει η Ουκρανία

Μεγάλη ρωσική επίθεση αυτόν τον μήνα αναμένει η Ουκρανία, αλλά το Κίεβο έχει τα αποθέματα για να συγκρατήσει τις δυνάμεις της Μόσχας, παρόλο που δεν θα έχουν φθάσει εγκαίρως όλες οι τελευταίες στρατιωτικές προμήθειες της Δύσης, δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

  • Σε συνέντευξη Τύπου, ο Oλέξι Ρεσνίκοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει τη νέα επίθεση τον Φεβρουάριο για συμβολικούς λόγους γύρω από την πρώτη επέτειο της εισβολής της, αλλά ότι τα μέσα της Μόσχας δεν είναι έτοιμα από στρατιωτική άποψη.

Ο ίδιος δήλωσε πως η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ για να πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας έχει συμπεριληφθεί στο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

“Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών”, δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr