Γερμανία παράνομο

Μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ η οποία διεμήνυσε  ξεκάθαρα ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες όπως αυτή με την Τουρκία, ακολούθησε η Γερμανία!

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της αντιμετώπισης που τυγχάνει διεθνώς το παράνομο μνημόνιο που υπέγραψαν πριν από μερικές μέρες στην Τρίπολη η Τουρκία και η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης.

Τέτοιες συμφωνίες δεν δεσμεύουν την Ελλάδα 

«Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για την μεταξύ τους χάραξη ΑΟΖ. Και τέτοιες συμφωνίες δεν δεσμεύουν την Ελλάδα», είπε εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ, Κρίστοφερ Μπούργκερ απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ.

«Για εξειδικευμένη απάντηση στο θέμα αυτό θα επανέλθω», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. «Επί της αρχής θέλω να πω ότι μία θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου είναι ότι δεν μπορούν δύο κράτη να κάνουν συμφωνίες εις βάρος τρίτων. Αυτό το γνωρίζουμε και από το αστικό δίκαιο.

Δεν μπορούν να συμφωνήσουν δύο, αυτό ανήκει σε μένα, αυτό σε σένα, αυτό σε κάποιον τρίτο. Στην περίπτωση που δύο κράτη κλείνουν συμφωνία εις βάρος της Ελλάδας, η Ελλάδα δεν δεσμεύεται από αυτήν.

Η συμφωνία δεν έχει νομική επίπτωση. Αυτή είναι βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα δύο κράτη να κλείσουν μία τέτοια συμφωνία εις βάρος ενός τρίτου κράτους. Για λεπτομερή αξιολόγηση αυτού του πρόσφατου βήματος θα πρέπει να επανέλθω», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr