«Μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης» θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Έναν νέο όρο και μια νέα πολιτική πρόταση, τη «μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση» βάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην, ανοιχτή πλέον, ζύμωση για το μέλλον και την πολιτική ταυτότητα του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι μια πρόταση παρεμβατικής και παραγωγικής αντιπολίτευσης, πάνω στα κενά, τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβερνητικής πολιτικής. Και έχει μάλλον αυξημένη σημασία στην παρούσα συγκυρία στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Το στίγμα του αντιπολιτευτικού του πλαισίου, όπως το περιγράφει ο ίδιος σε συνομιλητές του, λέει ότι «η προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μεγαλώσουμε. Η προοπτική για μας είναι να αποτελέσουμε την μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, την αντιπολίτευση που θα δείχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα της λάθη. Αυτή την στιγμή ο κ.Μητσοτάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον κ.Τσίπρα αισθάνεται τρομερή άνεση».

Η πρόταση για την «μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση» έρχεται την ώρα που η συζήτηση στο Κίνημα Αλλαγής περιστρέφεται, με αρκετές εντάσεις, γύρω από την προοδευτική διακυβέρνηση. Κι έρχεται επίσης στον απόηχο της καθαρής, και δεδηλωμένης, θέσης Λοβέρδου ότι η προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να χωρά τον, ταυτισμένο με τον λαϊκισμό, ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχουν οι θεσμικές πλευρές», έλεγε χαρακτηριστικά στην τελευταία συνέντευξή του στο Action24,  «οι δημαγωγικές, οι λαϊκίστικες πλευρές που έχουν χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και που στα μάτια τα δικά μου – είμαι ένας δημοκράτης πολιτικός, ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός, που βλέπει τη χώρα του πάνω απ’ όλα – αυτό το κόμμα δεν είναι κόμμα που μπορείς να το θεωρήσεις εταίρο σε ένα προοδευτικό κυβερνητικό σχήμα».

Οι “αγανακτισμένοι” της Αθήνας και οι “αγανακτισμένοι” του Καπιτωλίου

Πάνω σ΄αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο πρώτος που προχθές του βράδυ συνέδεσε ευθέως την τραμπική εκδοχή, και εκτροπή, του λαϊκισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες με τον λαϊκισμό που βίωσε η Ελλάδα στην δεκαετία των Μνημονίων.

«Η μάστιγα», έγραψε, «των “αγανακτισμένων” χτύπησε και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η υπερατλαντική εκδοχή όσων βιώσαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία».

Πηγή: economico.gr