Ψηφιακός μετασχηματισμός, cloud υποδομές, ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα, νέες προκλήσεις. Είναι λέξεις που περιγράφουν την καθημερινότητα της σύγχρονης επιχείρησης, η οποία, με «όχημα» την τεχνολογία και τις λύσεις που δίνει, καλείται να επιλέξει πώς θα διαμορφώσει το παρόν και το μέλλον της, αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες.

Στην καρδιά του -απαραίτητου πλέον σε όλους- ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται οι λύσεις που προσφέρει το cloud, το οποίο επιτρέπει στις πληροφοριακές υποδομές μιας επιχείρησης να μεταφερθούν και να λειτουργούν στο Διαδίκτυο. Οι υποδομές αυτές βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή, αποτελώντας «σύμμαχο» για την ανάπτυξή τους. Όσες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους επενδύσουν εγκαίρως και με τους κατάλληλους συνεργάτες στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, θα βρεθούν αρκετά βήματα μπροστά έναντι των ανταγωνιστών τους και θα αποκομίσουν πιο γρήγορα τα οφέλη που παρέχουν αυτά τα ψηφιακά εργαλεία.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η πρότυπη βιομηχανία ανακύκλωσης, η Αφοί Κωνσταντινίδη, η οποία έκανε τη στρατηγική επιλογή της μετάβασης στο cloud, αλλάζοντας το ERP (Enterprise Resource Planning) σύστημα της. Η Αφοί Κωνσταντινίδη επέλεξε τις λύσεις που προσφέρει η COSMOTE, σε συνεργασία με τη Microsoft. Οι λόγοι που οδήγησαν την εταιρεία να αξιοποιήσει τις υποδομές του Azure της Microsoft ήταν η ανάγκη για ολιστική διαχείριση των λειτουργιών της, με απώτερο σκοπό την αύξηση της απόδοσης, την ενίσχυση της παραγωγικότητας και τον περιορισμό του κόστους.

Μέσα από το νέο σύστημα λογισμικού, τη λύση SAP4Hana, η Αφοί Κωνσταντινίδη αξιοποιεί τις δυνατότητες και αποκομίζει τα οφέλη που προσφέρει το cloud. Ενδεικτικά, εκμηδενίζεται το κόστος της επένδυσης που απαιτείται για την αγορά εξοπλισμού και λογισμικού και για την εγκατάσταση και λειτουργία ενός τοπικού κέντρου δεδομένων (data center). Έτσι, επιτυγχάνεται μείωση του λειτουργικού κόστους και του κόστους συντήρησης αυτών των υποδομών. Παράλληλα, η μετάβαση στο cloud διασφαλίζει στην Αφοί Κωνσταντινίδη τη μείωση του κόστους της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και της ανάκτησής τους σε περίπτωση ανάγκης, ένα κρίσιμο στοιχείο για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας της εταιρείας.

Η COSMOTE στηρίζει την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων, δημιουργώντας δικτυακές υποδομές και εξειδικευμένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Στο πλαίσιο αυτό, COSMOTE και Microsoft επενδύουν στη στρατηγική συνεργασία τους, προσφέροντας εξελιγμένες και υψηλής ποιότητας λύσεις, με στόχο τον ταχύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση της παραγωγικότητας κάθε επιχείρησης. Ενδεικτική της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η ανακοίνωση στο πρόσφατο Microsoft Partner Summit ότι στον τομέα «πιστοποιήσεις» η COSMOTE είναι ο Microsoft συνεργάτης / partner που ηγείται της σχετικής κατάταξης, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό πιστοποιημένων εμπειρογνωμόνων στο Microsoft Cloud Technologies που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτή η διάκριση έρχεται ως συνέχεια της επένδυσης που κάνει η COSMOTE στην εκπαίδευση των ανθρώπων της, ώστε να είναι σε θέση να υλοποιεί έργα μετασχηματισμού μεγάλης κλίμακας, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά εργαλεία, όπως το cloud, για να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr