Τα νέα αυστηρότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του νέου lockdown, φέρνουν αλλαγές και στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Το νέο ωράριο

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα και την Κυριακή δεν θα ανοίξουν. Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, οπότε δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως Πέμπτη και Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00, διευκρινίζοντας ότι το νέο ωράριο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Ρύθμιση για επιταγές

Για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών είπε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών και Επενδύσεων καθώς και άλλες αποφάσεις για τους επιχειρηματίες, καθώς οι επιταγές «παρασύρουν» και μια σειρά θεμάτων. Όπως είπε θα υπάρξει ρύθμιση και για αυτούς που έχουν μεταχρονολογημένες στα χέρια τους.

Σε σχέση με τις καταγγελίες που γίνονται από καταναλωτές για τα e-shops είπε ότι το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργείας των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Μετά την ψήφιση η υπηρεσιακή ομάδα του υπουργείο ανάπτυξης θα προχωρήσει σε έλεγχο όλων αυτών των υπηρεσιών.

Περί εστίασης

Για το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές είπε ότι αφορά περιοχές με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους, ενώ για την εστίαση είπε ότι είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Τα μέτρα που έχουμε λάβει ήταν κυρίως για τις θέσεις εργασίας ώστε να διατηρηθούν, για αυτό και η χώρα μας είχε τις μικρότερες απώλειες εργασίας στους «27» της ΕΕ. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία μέχρι να βγούμε στην αντίπερα όχθη και να ξεκινήσει και το ταμείο ανάκαμψης, τόνισε.

Πηγή: economico.gr