Άλλη μία δημοσκόπηση – η πέμπτη μετά τη ΔΕΘ – δείχνει παγιωμένη τη σημαντική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η διαφορά αυτή σήμερα είναι στις 8,4 μονάδες στην πρόθεση ψήφου,

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29%, έναντι 20,6% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με 12,2%, το ΚΚΕ με 5,1%, η Ελληνική Λύση με 4,8% και το ΜέΡΑ25 με 3,4%.

Την ίδια ώρα, ποσοστό 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα το κόμμα που θα ψηφίσει, ενώ 4,4% των ερωτηθέντων απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

  • Σημειώνεται πως σταθερό και σημαντικό προβάδισμα από 7,5% έως 8,7% της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ,  δείχνουν άλλες τέσσερις έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις 17 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, από τις εταιρείες ALCO , ΜARC,  MRB και GPO και διερευνούν τις τάσεις του εκλογικού σώματος, μετά τις ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Tσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 8,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Γκάλοπ2

Στην εκτίμηση ψήφου μεγαλώνει το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 35,8% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 15%, ΚΚΕ με 6,3%, Ελληνική Λύση με 5,9% και ΜέΡΑ25 με 4,1%.

Γκάλοπ3

Συντριπτική είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, με την πρώτη να συγκεντρώνει ποσοστό 70%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 16%.

Μητσοτάκης – Τσίπρας 35%-16%

Στην ερώτηση “ποιος νομίζετε ότι είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 16% και τον Νίκο Ανδρουλάκη με 8%.

Η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτίμησε ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ ένα 38% υποστήριξε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, οι συμμετέχοντες ιεράρχησαν και το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με το 31% να υποστηρίζει πως είναι η οικονομία, το 26% η ακρίβεια, το 11% η ενεργειακή κρίση και το 8% την εξωτερική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: economico.gr