Εντ Έμερσον

Παρ’ ότι η αδυσώπητη παγκόσμια αγορά αξιών και εμπορευμάτων συχνά επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις, ανείπωτες αγωνίες, βλάβες στην καλή υγεία, οικονομικές ζημίες και απώλεια περιουσίας, ενίοτε φέρεται ιδιαίτερα ευγενικά σε ορισμένους τυχερούς και έξυπνους 2ανθρώπους.

Ένας εξ αυτών, ο Βρετανός διαπραγματευτής ορυκτών καυσίμων και πολύτιμων μετάλλων Εντ Έμερσον, δημιούργησε περιουσία αξίας μεγαλύτερης των 100 εκατ. Δολαρίων ΗΠΑ (93 εκατ. Ευρώ) σε μόλις τρία (3) χρόνια, η οποία του επιτρέπει να αποσυρθεί πρόωρα απ’ όλες τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Ο κ.Έμερσον (Ed Emerson), ένας 47χρονος Αργεντίνος με Βρετανικό διαβατήριο που είναι απόφοιτος του Λονδρέζικου LSE με πτυχίο… Ψυχολογίας και μεταπτυχιακά στα Χρηματο-οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Reading, εργαζόταν στην Goldman Sachs από το 1999 και το 2018 ανέλαβε επικεφαλής του τομέα Εμπορευματικών Αγαθών (Commodities Division) της επενδυτικής τραπέζης. Υπό την ηγεσία του, ο συγκεκριμένος τομέας “άνθισε”, αναδεικνυόμενος σε έναν από τους περισσότερο κερδοφόρους για την Goldman Sachs.

Η τεράστια μεταβλητότητα τιμών στη μεταπανδημική εποχή, μεταξύ άλλων με την ενεργειακή κρίση που εκδηλώθηκε κατόπιν της έναρξης του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας (24.2.2022), δημιούργησε ταυτόχρονα κολοσσιαίες κερδοσκοπικές ευκαιρίες για τους μετέχοντες στις εμπορευματικές συναλλαγές.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο τομέας Εμπορευματικών Αγαθών της Goldman Sachs παρήγαγε κέρδη περίπου 3 δισ. Δολαρίων ΗΠΑ το 2022, ενώ τα προηγούμενα δύο έτη (2020 και 2021) ενέγραψε κέρδη 2 δισ. Δολαρίων, επιτρέποντας καθ’ αυτόν τον τρόπο στον κ.Έμερσον να εισπράξει τεράστια μπόνους που ξεπερνούν αθροιστικά τα 100 εκατ. Δολάρια στην τριετία 2020-2022. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες φήμες, φέρουν τον λαμπρό διαπραγματευτή εμπορευμάτων να έχει λάβει μπόνους για το 2022 μεγαλύτερο ακόμα και σε σύγκριση με το αντίστοιχο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, Νταβίντ Σόλομον.

Ο κ.Έμερσον φέρεται να αγόρασε πέρυσι μια ιδιωτική κατοικία αξίας 16 εκατ. Δολαρίων στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, όχι μακριά από τα γραφεία της Goldman Sachs στην περιοχή. Όπως ανακοίνωσε, αποσύρεται τον ερχόμενο Μάρτιο 2024 από τα καθήκοντά του και από την καριέρα του και πλέον θα προσφέρει μόνον περιστασιακά τις υπηρεσίες του στην Goldman Sachs ως επενδυτικός σύμβουλος. Στη θέση του, η μεγάλη επενδυτική τράπεζα προωθεί τους κ.κ. Xiao Qin και Nitin Jindal.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr