Ρεύμα έκπτωση

Σε έκπτωση που υπολογίζεται περίπου στο 10% προχωρά η ΔΕΗ σε όσους καταναλωτές έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”.

Την αφαίρεση της χρέωσης του δικτύου διανομής σε όλους τους πελάτες που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ανακοίνωσε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ.

Όπως είπε η Σοφία Δήμτσα, μιλώντας στο Mega, αυτό που προέχει είναι να λήξει η ταλαιπωρία των καταναλωτών και να απακατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι και το τελευταίο σπίτι.

Σε σχέση με το τι μπορεί να γίνει, η ίδια ανέφερε πως το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να αποζημιωθούν όσοι πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα.

Στο 10% υπολογίζεται η έκπτωση

Στο πλαίσιο αυτό, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών σχέσεων της ΔΕΗ τόνισε πως αποφασίστηκε «ο ΔΕΔΔΗΕ να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου, τη χρέωση του δικτύου διανομής», κάτι -που όπως είπε- αναλογεί περίπου στο 10% του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, ανεξαρτήτως παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την ίδια «θα γίνει μια επεξεργασία, ανάλογα με τις γραμμές στις οποίες παρουσιάστηκε το πρόβλημα και εκεί φαίνεται το πόσες ώρες έμεινε χωρίς ρεύμα ένα νοικοκυριό».

Την έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος για τους πληγέντες της κακοκαιρίας είχε προαναγγείλει το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Πηγή: economico.gr