Εως το πρωί της Τετάρτης θα συνεχίσει να σφυροκοπά την Αττική και την Εύβοια η κακοκαιρία «Μήδεια», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα των μετεωρολόγων.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης 16/2.

Πού θα χτυπήσει η “Μήδεια” τις επόμενες ώρες

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Από το βράδυ της Τρίτης 16/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Χιόνια έως το πρωί της Τετάρτης σε Αττική και Εύβοια

Ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, δηλώνει στο kathimerini.gr ότι ειδικά στην Αττική «θα έχουμε φαινόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», που ίσως θα είναι λίγο πιο έντονα στα ανατολικά και τα οποία θα σταματήσουν τις πρωινές ώρες τις Τετάρτης. Η ίδια κατάσταση αναμένεται και στην Έυβοια.

Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στην Αττική δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. 

Ο κ. Μαρουσάκης προβλέπει πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα σε όλο τον νομό Αττικής ακόμη και στα νότια παραθαλάσσια προάστια,

Θα υπάρξει πρόσκαιρη υποχώρηση μέσα στο απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από τα μετεωρολογικά μοντέλα πυκνές χιονοπτώσεις θα σαρώσουν και πάλι το μεγαλύτερο τμήμα του νομού τη νύχτα και μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Η νέα αυτή υποτροπή του καιρού από το βράδυ οφείλεται, όπως εξηγεί, στη σύγκλιση του βορειοανατολικού με τον βορειοδυτικό άνεμο πάνω από το νομό Αττικής σε συνδυασμό με την υγρασία που μεταφέρει ο βορειοανατολικός άνεμος μέσα από το Αιγαίο και το νότιο Ευβοϊκό.

Πηγή: economico.gr