Κατεχόμενα Ρωσία

Για απευθείας σύνδεση μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων, ως απάντηση της Μόσχας στην άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, κάνει λόγο δημοσίευμα της τουρκικής Milliyet.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει πως οι διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ μάλιστα έχει δοθεί το «πράσινο φως» και από τη Μόσχα, με το πιθανότερο από τα σενάρια να θέλει τις πτήσεις να πραγματοποιούνται μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.

Νέες ισορροπίες στην Κύπρο μετά την άρση του εμπάργκο

Επιπλέον, η Milliyet αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, καθώς και ότι γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, τα οποία σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Μιλλιέτ, αφού αναφέρει ότι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετατοπίστηκε το σημείο προτίμησης των Ρώσων τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από ΗΠΑ προς Κύπρο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr