Με πυρά, τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, έστειλε «μήνυμα» προς όλες τις κατευθύνσεις, απευθυνόμενος στην Κ.Ο. του κόμματος νωρίς το πρωί της Κυριακής, εν όψει της τελευταίας μέρας της συζήτησης επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ομιλία του να πραγματοποιείται πριν τη σύγκλιση της Ολομέλειας, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι «υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής. Η χώρα μας χρειάζεται όραμα. Χρειάζεται μια νέα σελίδα για τον τόπο με μια νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να απαλλαγεί η πατρίδα μας από τις παθογένειες. Απευθυνόμαστε στους νέους. Εμείς δεν θα σας απογοητεύσουμε. Να χτίσουμε ξανά την Ελλάδα της αξιοπρέπειας. Εμείς θα είμαστε το αύριο που χρειάζεται ο τόπος».

«Είμαστε έτοιμοι»

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τις εκλογές θα τις επιβάλει ο ελληνικός λαός, οι πολίτες, που καθημερινά αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες, που αποστρέφονται τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποστρέφονται και τον ελιτισμό της ΝΔ. Αυτοί θα προσφέρουν την πολιτική αλλαγή και την αλλαγή των κοινωνικών συσχετισμών. Θα τις επιβάλει λοιπόν το αίτημα για προοδευτική αλλαγή στον τόπο, για μια άλλη πορεία. Και εμείς θα είμαστε έτοιμοι να να ανταποκριθούμε σε αυτό το αίτημα, όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές. Είμαστε έτοιμοι για την ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης, για ένα καλύτερο μέλλον για όλους, για την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη».

Κοκορομαχίες…

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε, τόσο τον Κ. Μητσοτάκη όσο και τον Α. Τσίπρα ότι έχουν κουράσει τους πολίτες έχουν από τη κοκορομαχία τους, καθώς και ότι επιδιώκουν να συνεχιστεί το δικομματικό παιχνίδι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης. «Οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση μας δείχνουν ότι ο άξονας του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώθηκε το 2012 μετατοπίζεται προς όφελος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Πρόσθεσε οτι πυξίδα για το Κίνημα Αλλαγής είναι το συμφέρον του τόπου κι όχι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για το ζήτημα της αντίδρασης της κυβέρνησης στην κακοκαιρία «Ελπίδα», ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε «μισή συγγνώμη», καθώς υπάρχει ένα σημαντικότερο ζήτημα κι αυτό είναι η ακολουθία των αποτυχιών της κυβέρνησης της ΝΔ που εδώ και 2,5 χρόνια υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα. Ακόμη τόνισε ότι η πρόσφατη χιονοκαταιγίδα κατέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο εφησυχασμός και η επικοινωνιακή διαχείριση οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα. «Άλλο πράγμα είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους ώστε να γίνεται αποτελεσματικός συμπαραστάτης του πολίτη κι άλλο να βαφτίζεις επιτελικό κράτος την υπερσυγκέντρωση των εξουσιών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και μιας ομάδας στελεχών», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε θύμιζε ο κρατικός μηχανισμός».

Ζήτημα ασφάλειας

Αναφερόμενος γενικότερα στο ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη τόνισε ότι σημαίνει πολλά άλλα πράγματα: Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την πανδημία, την ακρίβεια, τις ανισότητες, την εργασιακή επισφάλεια. «Υπάρχει κανείς που νιώθει ασφαλής με τη διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες;», αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης ζητώντας γενναία και στοχευμένη ενίσχυση του ΕΣΥ με έμφαση στη πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας ενω πρόσθεσε ότι η ακρίβεια είναι άλλη μια κρίση μέσα στην κρίση καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις που θα στηρίξουν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε συγκεκριμένα μέτρα με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, αύξηση του κατώτατου μισθού, συνολικό πακέτο μέτρων για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στα νοικοκυριά. «Όπως αποδεικνύουν οι κρίσεις που περάσαμε και περνάμε, από την οικονομία μέχρι την πανδημία, ένας ισχυρός κοινωνικός πυλώνας είναι απαραίτητο στοιχείο ενός σύγχρονου κράτους. Είναι θέμα προτεραιοτήτων», τόνισε. Εκτίμησε, δε, ότι η αυτοδυναμία γίνεται επισφαλής για τον κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα πώς με τη πρόταση δυσπιστίας ακυρώνει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές αφού η κυβερνητική πλειοψηφία θα επιβεβαιωθεί στη ψηφοφορία. «Απέκλεισε κάθε συζήτηση για εκλογές για τους επόμενους 6 μήνες», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: economico.gr